Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija opovrgava da je znala za Cvikovu organizaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP je danas opovrgnuo da policija već tri godine ima izvješće o strukturi organizacije odbjeglog narkodilera s Korčule Jakše Cvitanovića Cvika te da nije ništa poduzela da razbije tu mrežu i uhiti Cvitanovića.

Navedena tvrdnja objavljena je danas u Slobodnoj Dalmaciji u članku, pod naslovom "Policija tri godine skrivala u ladici dokaze o Cvikovoj narkohobotnici", u kojemu se, među ostalim, navodi da policija još od listopada 2003. ima izvješće o strukturi organizacije odbjeglog Cvitanovića. 

Pročitajte i ovo Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split Screenshot U 3:50 sati Usred noći potres pogodio Dalmaciju: "Bome je treslo"

Uz članak objavljena je i preslika prve stranice navodnog
izvješća prikrivenog agent koji se uvukao u Cvikovu organizaciju.

- Uvidom u evidenciju kriminalističke policije nije pronađen spis koji bi sadržavao ono što je objavljeno u splitskom dnevniku, no isto tako iz onoga što je objavljeno može se zaključiti da nije riječ o službenom dokumentu MUP-a jer nema uobičajenih oznaka, primjerice zaglavlje, urudžbeni broj, klasu i slično, kazao je
glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

- Pozivam sve koji znaju za takvo izvješće ili druge slične dokumente da ih pruže na uvid kriminalističkoj policiji, dodao je Mehun, odbacivši tvrdnju da je navodno izvješće, nakon promjene vlasti i smjena u policiji početkom 2004., gurnuto na dno ladice i da je Cvikovo ime u policiji zaboravljeno sve do istupa zastupnice Ruže Tomašić početkom ove godine.

Mehun je podsjetio da je u policijskoj istrazi "korčulanskog slučaja" kazneno prijavljeno i pritvoreno više od 20 osoba te da je zbog propusta u radu u tamošnjoj policijskoj postaji bilo i smjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene