Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg na Dinari

Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split

Aktualno Galerija Tuča u Splitu Tuča u Splitu Foto: Josko Supic/Cropix Vrh Dinare Vrh Dinare Foto: Pljusak Tuča u Splitu Tuča u Splitu Foto: Josko Supic/Cropix Tuča u Splitu Tuča u Splitu Foto: Josko Supic/Cropix +6 Tuča u Splitu Galerija 1/11 >>
Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom, tučom i grmljavinom nakratko je nešto iza podneva u subotu pogodilo Split i njegovu širu okolicu, no, kako se doznaje od dežurnih službi nisu zabilježene nikakve štete.

Kako je najavljeno, snažna sredozemna ciklona utječe na vremenske prilike duž cijelog Jadrana. Prevladava oblačno vrijeme s povremenom kišom, a mjestimice se pojavljuju izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom.

Na najvišim vrhovima Dinare, na nadmorskoj visini iznad 1500 metara, padao je i snijeg, a temperatura zraka ondje je pala na 0 stupnjeva.

Tuča u Splitu Vrh Dinare Foto: Pljusak

Snažno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dijelove sjeverne Dalmacije protekle noći. Najgore pogođeno područje bilo je Sveti Filip i Jakov, gdje su zabilježene bujice, a nanosi tuče dosezali su i do pola metra, što je zahtijevalo angažman vatrogasaca i komunalnih službi.

Riva je jutros izgledala kao da je pao snijeg. Vatrogasci su imali puno posla. Štete u kućama su goleme - od dimnjaka do instalacija i kućanskih urađaja.

Osim što su morali raščišćavati ulice, bilo je i poplavljenih podruma i objekata. Mještani ovakvu tuču ne pamte.

Problema s tučom bilo je i na Pašmanu.

"Spržilo nam je dva kata. Grom je otkinuo dio krova i spržio je instalacije u kući", izjavila je Marija Mikes, stanarka pogodođenog objekta.

Koliko je nevrijeme bilo jako svjedoči i izjava načelnice općinskog stožera civilne zaštite Renate Batur.

"To su kuglice oraha padale krupne i jednostavno nije stajalo tri sata. Puno podruma je poplavilo. Nekim ljudima je izbilo i dimnjak iz kuće", izjavila je.

Ciklona je sa sobom donijela tuču koja je napravila veliku materijalnu štetu.

"Materijalna šteta je velika, podrumi su puni vode, a namještaj je potpuno neupotrebljiv", tvrdi Stjepan Marko Batur, zapovjednik DVD-a Sveti Filip i Jakov.

Pročitajte i ovo Kevin Monahan dobio 25 godina zatvora zbog ubojstva Kaylin Gillis Dobio 25 godina zatvora Ubio ju jer je s prijateljima krivo skrenula i završila pred njegovom kućom: "Nije ga bilo briga hoće li biti ozlijeđeni ili ubijeni"

Oko 9:30 sati na južnoj obali Šolte pojavila se pijavica koja se zadržala na moru punih pola sata. Srećom, nije stigla do obale te nije prouzročila štetu.

Sredinom dana, izraženo grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dijelove Šolte i Čiova, dok je na Čiovu palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Iza 13 sati grmljavinski oblaci zahvatili su područje Splita, gdje je na zapadu grada pala iznimno velika količina oborine. Na meteorološkoj postaji na Marjanu zabilježeno je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević vožnja u čamcu Civilne zaštite Isproban simulator potresa Tomašević se provozao po Jarunu s Civilnom zaštitom: "Spremni smo za slučaj veće nesreće"

 Zbog nečistoća u šahtovima uz prometnice jaka kiša u Splitu nije mogla protjecati, pa je na nekim gradskim cestama izazvala kratkotrajnu poplavu.

 U kratkotrajnom i prolaznom nevremenu, u jednom je trenutku jaka tuča zabijelila ceste.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene