Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Korade ubio policajca pa počinio samoubojstvo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Korade počinio je samoubojstvo. Potvrdio je to za Novu TV zamjenik ravnatelja policije, Ivan Nađ. Time je nakon sedam dana okončana tragična drama. Na žalost, u današnjoj akciji hvatanja ovog četverostrukog ubojice, život je izgubio i jedan policajac.

U brzoj i munjevitoj akciji koju je policija danas provela u Velikoj Veterničkoj, opkoljena je vikendica u kojoj se nalazio Ivan Korade, bjegunac koji je prije sedam dana ubio četvero ljudi. U rafalnoj pucnjavi smrtno je stradao pripadnik mobilne jedinice prometne policije 'Kobre', 32-godišnji Karlovčanin Mario Kusanić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Koradea opisao kao bahatu osobu' Suborci 'Puma' ne znaju ništa o zločinima Slika nije dostupna Suborci u sudnici Pripadnici Puma svjedočili o zločinu u akciji Maestral

Policija je oko 14 sati opkolila objekt iz kojega je ubojica prvi zapucao na policiju, a koji je smješten uz ribnjak za kojega se od ranije sumnjalo da je mjesto na kojem se Korade skrivao.

Time je potvrđena teorija da je Korade imao tajno skrovište koje se nalazi na udaljenosti od 1800 metara od njegove kuće, u blizini ribnjaka.

Zanimljivo je kako je upravo područje oko ribnjaka policija proteklih dana pretražila nekoliko puta i nije ga tamo pronašla.

Na to se područje danas spustio i policijski helikopter, a specijalna policija je opkolila kuću.

Korade se ponašao kao očajnik koji nema što izgubiti.

Oko 15 sati počinio je samoubojstvo. Policija je u kući pronašla veliku količinu oružja.

Novak opovrgnuo da je više policajaca ranjeno i da su uhvaćeni Koradeovi pomagači

Načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak potvrdio je da je u akciji hvatanja odbjeglog generala Ivana Koradea ubijen jedan policajac te opovrgnuo da je bilo više ranjenih i da su uhvaćena dvojica Koradeovih pomagača, kao što nagađaju neki mediji.

Opovrgnuo je i nagađanja da je policija uhvatila dvojicu Koradeovih pomagača.

Po Novakovim riječima, na policajce koji su poslijepodne pretraživali teren, iz vikendice je otvorena rafalna paljba u kojoj je ranjen policajac koji je ubrzo umro.

"Vikendica je bila u policijskom okruženju, a kada su policajci ušli u nju pronašli su mrtvog muškarca", kazao je Novak, dodavši da u kući nije bilo drugih osoba.

Čelnici MUP-a su iza 15 sati objavili da je Korade počinio samoubojstvo.

Koradeov odvjetnik Željko Olujić kazao je da nema nikakve službene informacije te da se još nije čuo s generalovom obitelji.

Podsjećamo, potraga za Koradeom počela je prošlog tjedna nakon jednog od najtežih poratnih masakara u Hrvatskoj kada je umirovljeni general u vikendici pokraj Ivanca ubio prijatelja Davora Petriša, a dan poslije u Velikoj Veterničkoj Franju Kosa te Ceciliju Hudić i njenog 15-godišnjeg unuka, dok je Vladu Knoka ranio u nogu.

Korade je, prema tvrdnjama policije i tužiteljstva, ubojstva počinio iz osvete ili zbog prikrivanja zločina.

Za njim je osam dana tragalo više stotina policajaca uz pomoć pasa i helikoptera, a riječ je o jednoj od najvećih policijskih potraga u Hrvatskoj.

U toj potrazi policija je u više navrata detaljno pretraživala njegovu kuću i imanje u Velikoj Veterničkoj te okolna područja. Surađivalo se i sa slovenskom policijom zbog blizine granice, no policija je od početka pretpostavljala da se Korade skriva u okolici svoga imanja. To je prije nekoliko dana dodatno "podrgrijala" informacija da je termovizijskom kamerom uočena jedna osoba za koju se nagađalo da je Korade. No, policija ga ni tada nije locirala, a do bjegunca nisu dovele ni brojne dojave građana o viđenju Koradea.

Do prvog traga za odbjeglim generalom stiglo se 29. ožujka kad je pronađen njegov automobil. Dan ranije za njim je raspisan policijska tjeralica radi obavjesnog razgovora na okolnosti kaznenog djela teškog ubojstva. Tek je prekjučer Korade službeno osumnjičen i kazneno prijavljen za četverostruko ubojstvo, pokušaj ubojstva i otmicu.

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru jučer je zatražilo pokretanje istrage i pritvaranje Koradea, što je zagrebački Županijski sud danas, nekoliko sati prije samoubojstva odbjeglog generala, i prihvatio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene