Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija o ubojstvu bjegunca u Požegi

'Policajci su postupili opravdano i zakonito'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Ravnateljstvo policije požeški je slučaj jasan. Krunoslav Borovec kaže kako su policajci napadnuti rafalnom paljbom te da su uzvratili u krajnjoj nuždi. U Hrvatskoj je na godinu desetak oružanih napada na policiju, najčešće s tragičnim posljedicama, poput nedavne krvave pljačke banke u Sesvetama.

Rurinski pretres stana pretvorio se u krvavu dramu. Ubojstvo u Požegi za policiju ne ostavlja nikakve dvojbe - sva izvješća upućuju na to da su policajci postupili opravdano i zakonito.

Pročitajte i ovo Ukrasni svjetleći sob Drugi dan stiglo iznenađenje Ženi u Slavoniji ukrali soba pa je dočekala poruka: "Previše smo popili na Badnjak" Slika nije dostupna Novi detalji Željko Odoljević u policiju sasuo 11 metaka

'U policijskom postupanju prilikom pretresa stana za koji je policija imala sudski nalog bez upozorenja je krenula rafalna paljba i možemo reći da su oni postupili u krajnjoj nuždi', kazao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

>> Policija ubila bjegunca koji je pucao na njih

>> 'Željko je prijetio kako će se sa svima obračunati'

Napadi na policiju u Hrvatskoj su česta pojava. U pravilu verbalni i fizički, oružani ipak nešto manje. Godišnje se zabilježi desetak takvih slučajeva. Najpoznatiji su nedavna pljačka banke u Sesvetama, napad pomahnitalog Srđana Mlađana, te pucnjava odbjeglog genarala Korade koji je ubio policajca Marija Kusanića. Policajci često kažu kako je korištenje vatrenog oružja najteže što im se može dogoditi. Pitanje procjene, trenutak u kojem se mora odlučiti. Nažalost kriminalci su često brži.

'Prosječno godišnje pogine jedan policajac. U Hrvatskoj je u 10 godina poginulo osam policajaca. Najčešće stradavaju u prometu. Vozači nasrću na njih i time ugrožavaju živote. Brojni rizici su prisutni kada govorimo o policijskom poslu', kaže Borovec.

Napad na policajce svugdje u svijetu je tretiran kao najteži zločin. U SAD-u primjerice, za oružani napad automatski slijedi doživotni zatvor. U Hrvatskoj je okvalificiran kao pokušaj teškog ubojstva. No problem je i što se za omalovažavanje i vrijeđanje policajca dobije manja kazna nego za nevezani sigurnosni pojas ili neki drugi prekršaj u prometu...

Smatrate li da je policija postupila ispravno?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene