Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simulacija nesreće

Pogledajte kako je izgledao sudar Horvatinčićeva glisera i jedrilice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislavu Horvatinčiću sudac istrage je odredio 48-satno zadržavanje. Donosimo vam simulaciju sudara glisera, kojim je upravljao Tomislav Horvatinčić, s talijanskom jedrilicom, u kojem je poginulo dvoje talijanskih nautičara.

Horvatinčić je jučer oko 17.15 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku. Određeno mu je 48-satno zadržavanje. U tom roku DORH može podnijeti zahtjev za provođenje istrage i predložiti određivanje pritvora. Ukoliko DORH tako postupi, istražni sudac će Horvatinčiću predočiti istražni zahtjev i odlučiti o eventualnom pritvoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Horvatinčić kazneno prijavljen Corriere della Sera: Zaustavite pirata s mora koji je već ubijao! Slika nije dostupna Kobni sudar jahte i jedrilice Izveden pred istražnog suca: Horvatinčić je vozio četiri puta brže od dopuštenog

Glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku, Branko Ivić, rekao je da je Horvatinčić iskoristio svoje zakonsko pravo i pred sucem se branio šutnjom. Njegov odvjetnik Branko Baica prenio je riječi svog klijenta da mu je žao zbog svega što se dogodilo te da će on i njegova grupa poduzeti sve da umanje posljedice nesreće i da su tom smjeru već poduzeti koraci u smislu kontakta s obiteljima stradalih.

Podsjetimo, Horvatinčić je prekjučer zadržan u policiji gdje je dao iskaz. Horvatinčić je trebao biti ispitan u Lučkoj kapetaniji, no to je otkazano. Lučka kapetanija Horvatinčića će ispitivati u okviru prekršajnog djela, a ispitat će ga i povjerenstvo Ministarstva mora i prometa koje je jučer također analiziralo dokumente vezane uz nesreću, a kazneni dio odrađuje policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene