Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobni sudar jahte i jedrilice

Izveden pred istražnog suca: Horvatinčić je vozio četiri puta brže od dopuštenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto dopuštenih 5 milja, jahta Tomislava Horvatinčića jurila je 20 milja. Iza 17 sati izveden je pred suca. Čeka se odluka o pritvoru.

Horvatinčić je oko 17.15 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku Ivi Vukelji. Inspektor Lučke kapetanije Boris Seljanovski danas je potvrdio da se Tomislav Horvatinčić kretao unutar pojasa 300 metara od obale, u kojem je inače dopuštena brzina pet milja. Horvatinčić se kretao brzinom od 20 milja, rekao je inspektor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrda iz Ministarstva Horvatinčićeva jahta nije bila registrirana, zadnji tehnički 2008! Slika nije dostupna Gotov nalaz obdukcije 'Smrt Talijana je nastupila trenutno, Horvatinčić im nije mogao pomoći'

Horvatinčić je od jučer zadržan u policiji gdje je dao iskaz, a tamo će ostati do večeras kada mu istječe 24 sata pritvora. Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor rekla nam je kako je očevid pri kraju i da se još uvijek prikupljaju dokazi, ali da se Horvatinčiću najvjerojatnije neće produljiti pritvor na dodatna 24 sata.

Horvatinčić je jutros trebao biti ispitan u Lučkoj kapetaniji, no to je otkazano i vjerojatno će se održati sutra. Noć je proveo u policiji. Lučka kapetanija Horvatinčića će potom ispitivati u okviru prekršajnog djela, ispitat će ga i Povjerenstvo Ministarstva mora i prometa koje je danas također analaliziralo dokumente vezane uz nesreću, a kazneni dio odrađuje policija.

Kalmeta izrazio sućut talijanskom veleposlaniku u RH

Podsjetimo, jedrilica 'Santa pazienza' pod talijanskom zastavom sudarila se s 12-metarskim gliserom 'Santa Marina' koji plovi pod hrvatskom zastavom kod otoka Maslinovik u blizini Primoštena. I na gliseru i jedrilici su se nalazile po dvije osobe.

Horvatinčić i njegova suputnica iz glisera su prebačeni na policijski gliser dok se za dvoje ljudi s jedrilice, koji su pali u more, tragalo dva i pol sata. Iz PU šibensko-kninske potvrdili su da su jučer oko 14 sati pronađena tijela muškarca i žene.

Povodom ove teške pomorske nesreće ministar Božidar Kalmeta izrazio je iskrenu sućut talijanskome veleposlaniku u Republici Hrvatskoj, Njegovoj Ekselenciji Alessandru Pignatti Morano Di Custozi, uz molbu da izraze sućuti prenese i obiteljima poginulih s kojima dijeli tugu i bol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene