Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traga za dvojicom

Pljačka Splitske banke: Počinitelji imali 'fantomke' i pobjegli pješke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija intenzivno traga za počiniteljima pljačke poslovnice Splitske banke u naselju Savica.

Dvojica razbojnika jučer su oko 14 sati, maskirani i uz prijetnju pištoljima uzeli više od pola milijuna kuna. U policiji se doznaje da su razbojnici u banku u Lastovskoj ulici upali maskirani tzv. kapama fantomkama.

Pročitajte i ovo Građani su bijesni jer divlji deponiji još uvijek nije saniran (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obećanje, ludom radovanje Daleko je to od sanacije: Građani bijesni na Bandića, opet se osjećaju namagarčenima Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 7 Provjereno Mjesec dana od početka sanacije ilegalnog odlagališta na zagrebačkoj Savici: "Ovdje se ništa ne radi"

Jedan od njih je uz prijetnju pištoljem naredio 27-godišnjem zaštitaru da legne na tlo te mu uzeo službeni pištolj, dok je drugi, također uz prijetnju pištoljem, od četvero zaposlenika banke (u dobi od 29, 27, 26 i 25 godina) zatražio da otvore sef.

Potom je iz pretinca u sefu novac 'strpao' u torbu, a zatim su obojica razbojnika izašli iz banke i pješke se uputili prema pothodniku Savica-Folnegovićevo naselje, nakon čega im se gubi trag.

>> Dvojica razbojnika opljačkali banku na zagrebačkoj Savici

U zagrebačkoj policiji kažu da su nepoznati razbojnici srednje životne dobi, obojica su bili maskirani kapama s prorezima za oči, tzv. fantomkama, i kapuljačama, a nosili su i rukavice.

Inače, riječ je o banci koja je na sličan način opljačkana i 30. kolovoza ove godine, kada je iz nje ukradeno gotovo pola milijuna kuna. Počinitelji tog zločina još nisu otkriveni. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene