Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Iz kuće na Pelješcu u 10 minuta isparilo gotovo dva milijuna kuna i zlato: Prijatelj obitelji s kolegama obavio ''čišćenje''

Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 4
Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 4 PU dubrovačko-neretvanska
Aktualno Galerija Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 4 Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 4 Foto: PU dubrovačko-neretvanska Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 3 Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 3 Foto: PU dubrovačko-neretvanska Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 2 Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 2 Foto: PU dubrovačko-neretvanska +0 Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 1 Galerija 1/4 >>
Policija je uhitila pet muškaraca koje sumnjiči da su 15. kolovoza u svega deset minuta iz obiteljske kuće u Potomju na Pelješcu ukrali 1,8 milijuna kuna i vrijedan obiteljski zlatni nakit, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za medije u Dubrovniku.

Voditelj službe kriminalističke policije Zoran Tikvica kazao je da je, po dojavi, u 24 sata kriminalističkim istraživanjem utvrđen broj počinitelja te su svi identificirani.

"Dvije su muške osobe uhićene u Splitsko-dalmatinskoj županiji 17. kolovoza, u Zadarskoj županiji idući dan još jedan muškarac, 19. kolovoza u Zagrebu još jedan, a 24. kolovoza jedan u Puli. Prve četiri osobe su u istražnom zatvoru u Dubrovniku, a peti će biti ispitan sutra", naveo je Tikvica.

Dodao je kako su pri uhićenju obavljene brojne dokazne radnje, pretrage vozila i domova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ULOV U OBILASKU TERENA Plinske boce, bušilice, kablove... sve su spremili i taman kanili provaliti u bankomat, a onda je sve pošlo po krivu

"Kod njih je pronađen znatan dio novca i sav otuđeni nakit. Jedan od njih bio je prijatelj obitelji i tako saznao detalje koji su im olakšali razbojnički čin. Djelovali su brzo i bezobrazno. Potrudili su se saznati kad obitelj nije kod kuće i u 10 minuta su opljačkali veliku kuću", rekao je Tikvica.

Dodao je da je jedan uhićeni bio osumnjičen za više kaznenih djela, odnosno dva razbojništva u kojima je stradalo više osoba.

Pročitajte i ovo Željko Jurković i Matea Ćorić Krivotvore i rodovnike Čistokrvni psi na meti lopova u Hrvatskoj: "Cijena im doseže do 1000 eura, a nestaju usred bijelog dana"

Načelnik dubrovačko-neretvanske policije Ivan Pavličević istaknuo je kako se kriminalističko istraživanje nastavlja i dodao da je važan pronađeni provalnički alat.

"Siguran sam da je korišten u počinjenju niza kaznenih djela diljem Hrvatske", rekao je Pavličević, dodavši kako je imovinski kriminal na jugu Hrvatske u padu, a Dubrovačko-neretvanska županija sigurna turistička destinacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene