Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Pala' još dva piromana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Istražnog centra Županijskog suda u Splitu donio je odluku o zadržavanju u pritvoru od mjesec dana Jakova Penavu (55) iz Sinja osumnjičenog da je u nedjelju izazvao požar u Sitnom Donjem. Na zadarskom području otkrivena su još dva piromana.

Penavu (55) se sumnjiči da je zapalio suhu travu na zapuštenoj površini u mjestu Sitno Donje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stručnjaci objašnjavaju 'Piromani pri paljenju vatre osjećaju veliko uzbuđenje jednako seksualnom' Slika nije dostupna Najteže ih je otkriti Psihijatrica: Piromani se često zapošljavaju kao vatrogasci

Odmah je pobjegao u osobnom automobilu, a u požaru je izgorjelo oko 500 četvornih metara trave, niskog raslinja i nekoliko maslina. Požar su ugasili sami mještani.

Penavinom privođenju prethodila je policijska potjera za nepoznatim bijelim vozilom u okolici obližnje Žrnovnice, nakon dojave mještana kako su vidjeli muškarca koji je potpalio vatru, a zatim pobjegao. 


Na zadarskom području otkrivena su još dva piromana  

Nakon što su iza rešetaka završili neki od krivaca za podmetnute požare, pred istražnog suca Županijskog suda u Zadru trebali bi izaći 37-godišnjak i 34-godišnjak sa područja Zadra, zbog osnovane sumnje da su u subotu potpalili požar u Radovinu.

Policija vjeruje kako je stariji uhićeni nagovorio svog tri godine mlađeg sumještanina da upaljačem zapali suhu travu u hrastovoj šumi na predjelu Palježina, odakle se požar proširio nošen jakom burom.

Piromani su ponovili zločin i navečer nakon što je požar lokaliziran uz pomoć kanadera. Oko 21 sat vratili su se na požarište, ovaj put na predio Dračice, i ponovno zapalili suhu travu.

Policija 37-godišnjaka smatra odgovornim za još nekoliko požara u okolnim mjestima, pa tako i za požar u Slivnici Donjoj i Radovinu - zaseok Kneževići. Za očekivati je da će im istražni sudac odrediti jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Već privedeni piromani...

Zbog sumnje da je pokušao zapaliti borovu šumu na otoku Pašmanu uhićen je 29-godišnjak iz mjesta Dobropoljana na tom otoku. 

Zbog izazivanja požara na otoku Žutu, u NP Kornati, uhićen je 58-godišnjak iz Pakoštana. 

Zadarska PU priopćila je da su njezini službenici prije dva dana uhitili 34-godišnjaka iz Zadra zbog utemeljene sumnje da je 26. srpnja popodne u mjestu Poličniku podmetnuo požar u hrastovoj šumi. 

Zadarska policija uhitila je 25-godišnjeg Juru Ercega iz Starigrada za kojega se sumnja da je na Velebitu podmetnuo najveći ovogodišnji požar s kojim se gasitelji bore već četvrti dan. Istražni sudac zadarskog Županijskog suda odredio je piromanu jednomjesečni pritvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene