Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Poznati odvjetnik ubijen zbog osvete? Zastupao je ubojicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati očevida pucnjave u kojoj je u ponedjeljak ujutro u svom uredu ubijen osječki odvjetnik Vlatko Vidaković, upućuju da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo.

19.50 - Policija još pokušava rasvijetliti sve detalje stravičnog zločina koji se u ponedjeljak ujutro dogodio u centru Osijeka. Još nisu uspjeli razgovarati s kćerkom ubijenog odvjetnika i krunskom svjedokinjom koja je u stanju potpunog šoka. 

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

'Motiv se još ne zna, ali se nagađa da je vjerojatno riječ o osveti. Naime, odvjetnik Vlatko Vidaković zastupao je ubojicu, Vitu Tolja, prije nekoliko godina u slučaju iznude i otmice sina jednog drugog odvjetnika zbog čega je osuđen na tri godine zatvora. Vjerojatno je to osveta, s obzirom da je ubojstvo počinjeno u rano jutro, sigurno je dugo planirano i pomno smišljeno', javio je za Dnevnik Nove TV Andrija Jarak. 

17.20 - Osječani su u šoku nakon ubojstva poznatog u uglednog odvjetnika, Vlatka Vidakovića. Tim više što je ubijen u svom uredu, u centru gradam blizu tržnice, škole... 

Svjetlana Martinov, djelatnica u susjednoj optičkoj radnji, ispričala je za Novu TV kako je za ubojstvo doznala od odvjetnikove kćeri. 

'Uletjela je kćer od odvjetnika i rekla: 'Brzo zovite hitnu, policiju! Pucaju mi u tatu!' i tako smo i napravili. Dalje ništa ne znam, onda smo pobjegli van, čuli smo pucanj, dva tri puta i to je to', kazala je svjedokinja. 

Plamenka Sloboda koja radi u obližnjoj pekari kazala je da je vidjela samo policiju i hitnu:

'I djevojku koja je trčala, zaustavljala hitnu, to je bilo sve što sam vidjela.'

Jadranka Juriš, ravnateljica OŠ Franje Krežme, kazala je da su jako neugodno iznenađeni ubojstvom.

'Izuzetno smo neugodno iznenađeni jer je taj nemili događaj, koji se dogodio 10-ak metara od naše škole, dogodio se u vrijeme kada su učenici bili u školi, to je možda i sreća. Dogodio se ustvari kada je najveća frekvencija u ovoj ulici', ispričala je Juriš.

Neslužbeno se doznaje da je počinitelj poduzetnik Vito Tolj, kojega je Vidaković prije nekoliko godina zastupao u slučaju otmice sina osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića.

 

Zamjenik osječkog Županijskog državnog odvjetnika Miroslav Kraljević izjavio je novinarima na mjestu događaja da su u uredu pronađena mrtva tijela 57-godišnjaka i 61-godišnjaka, da sve upućuje na nasilnu smrt iz vatrenog oružja, odnosno ubojstvo i samoubojstvo počinitelja, ali da se to još ne može potvrditi dok se ne obavi obdukcija i ostale radnje koje su u tijeku.

Dosad najbrutalnije ubojstvo odvjetnice dogodilo se 1999. godine

Dodao je kako je u vrijeme pucnjave u odvjetničkom uredu, oko 8:30 sati ujutro, bilo još osoba, koje međutim nisu uključene u to što se dogodilo, te da je još rano govoriti o motivu tragičnog događaja.

Ovo je drugi slučaj ubojstva odvjetnika u Osijeku, nakon siječnja 2013. godine, kada je odvjetnika Luju Medvidovića, u njegovom osječkom uredu, nožem usmrtio klijent Robert Rubić, koji je zbog toga osuđen na 40 godina zatvora.

U povodu ubojstva odvjetnika Vlatka Vidakovića Hrvatska odvjetnička komora (HOK) izrazila je "potresenost, ogorčenje i zgražanje nad tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju službu" te upozorila da bi zbog kvalitetnije zaštite odvjetnika napadi na njih trebali biti kvalificirani kao posebno kazneno djelo.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene