Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lampaši ispred kluba

Novi detalji stravičnog slučaja: "Nastao je metež, jedan je uhvatio zaštitara, drugi ga je mlatio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se čekaju rezultati obdukcije nasmrt pretučenog zaštitara u Zagrebu, u javnost izlaze novi jezivi detalji tragičnog slučaja.

Prijatelji nasmrt pretučenog zaštitara Hrvoja Zanatića pred automat-klubom, gdje je zaštitar bio zaposlen, postavljaju lampaše. Dok se iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku čekaju rezultati obdukcije, u javnost izlaze novi jezivi detalji tragičnog slučaja.

Policija je kroz istraživanje intenzivno suzila obruč u potrazi za napadačima. No, sva trojica, A. B. (22), M. P. (23) i T. K. (34), na koncu su se sama prijavila policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna za trećim se traga Uhićena su dvojica napadača koja su nasmrt pretukla zaštitara

Pročitajte i ovo Press policije ISTRAGA U TIJEKU VIDEO Policija o nasmrt pretučenom zaštitaru: "Pozivamo počinitelje da se sami jave policiji"

Nakon ispitivanja u policiji A.B. i M.P. sumnjiče se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom. Zakon za navedeno djelo predviđa najmanje tri godine zatvora. Treći, T. K., trenutačno je u statusu svjedoka i njegova daljnja sudbina ovisi o policiji.

Osumnjičenici se trenutačno nalaze u pritvoru, nakon čega slijedi ispitivanje u nadležnom Državnom odvjetništvu. Tužiteljstvo potom treba ocijeniti hoće li od suca istrage zatražiti da za nekog od osumnjičenika odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Izrazito nasilni

Ako je suditi prema snimkama videonadzora, dvojica alkoholiziranih mladića divljački su mlatila zaštitara, a treći ih nije pokušavao spriječiti, piše Jutarnji.

Sva trojica u navijačkim su krugovima poznata kao izrazito nasilna. Najmlađi od njih, osim po kršenju zakona, poznat je i po tome što obnaša funkciju tajnika. Prema javno dostupnim podacima, tajnik je u jednoj udruzi povezanoj s Dinamovim navijačima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SADA SU SVI U POLICIJI Predao se i treći osumnjičeni za napad na zaštitara u Zagrebu, u postaju je došao u pratnji odvjetnika

Pročitajte i ovo Matea Hušnjak GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV Sindikalistica o ubojstvu u Zagrebu: "Jedina pomoć bila bi da je zaštitar imao još jednog kolegu da mu priskoči"

Rođak nasmrt pretučenog zaštitara za Jutarnji je rekao kako je Hrvoju u subotu u šest sati ujutro trebala završiti smjena. No oko 4:30 napadači su ušli u prepirku s djelatnicom automat-kluba jer su navodno htjeli ući i u stražnje poslovne prostorije, pa je Hrvoje intervenirao da bi smirio situaciju. Oružje je, tvrdi rođak, ostavljao na kraju smjene u sefu.

"Nastao je metež"

"Nastao je metež. Dok je tu dvojicu gostiju Hrvoje pokušavao istjerati van, jedan ga je uhvatio sleđa za obje ruke i držao, a drugi ga je divljački tako blokiranog udarao po malome mozgu. Nakon toga su ti dečki ležerno, kao da se ništa nije dogodilo, pobjegli, a Hrvoje se nekako uspravio te počeo dizati s poda prevrnute stolice", rekao je.

"U jednom se trenutku, očito jer mu je bilo zlo, okrenuo prema zaposlenici kluba rekavši joj da ide doma", ispričao je za Jutarnji član obitelji pokojnog zaštitara, dodajući da je povratio dok je izlazio vani na zrak. Potom se srušio i udario glavom o pločnik.

U Kliničkom bolničkom centru Rebro, u koji je prevezen vozilom Hitne pomoći s teškim ozljedama glave, nažalost, više mu nije bilo spasa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene