Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policiji pune ruke posla

Crni vikend u Hrvatskoj obilježio niz tragičnih događaja, živote izgubilo 8 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niz događaja sa smrtnim ishodom i težim ranjavanjima dogodio se u našoj zemlji ovog vikenda. Ukupno je smrtno stradalo osam osoba, a također ih je osam i ozlijeđeno. Od vatrenog oružja do nesvakidašnjih prometnih nesreća - proteklih je dana policija imala pune ruke posla.

U sukobima s oružjem koji su se dogodili u Splitu, pokraj Varaždina i u Karlovcu, tri su osobe mrtve, a jedna je teško ozlijeđena. Također, u rijeci Kupi je pronađeno i tijelo mrtve žene.

Pročitajte i ovo Nesreća na autocesti A3 - 17 crna statistika Ovo je jedna od najsmrtonosnijih dionica na hrvatskim autocestama: Tu su živote izgubile djevojčice iz Dalja, Toše Proeski, Lambaša... Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Niz tragičnih događaja ovog vikenda počeo je u petak kada se u karlovačku bolnicu sama dovezla 32-godišnja žena s prostrijelnom ranom abdomena. Budući da je bila pri svijesti kratko je i saslušana, no njena je izjava bila prilično oskudna i nepovezana. Dežurni kirurg u karlovačkoj bolnici Darko Delač potvrdio je u subotu da je njezino stanje ozbiljno: "Pacijentica je na Odjelu abdominalne kirurgije, izvan je životne opasnosti, no treba reći da kod takvih ozljeda klinički tijek nije uvijek moguće predvidjeti, te je stanje pacijentice i dalje ozbiljno".

Za pokušaj ubojstva ove 32-godišnjakinje uhićen je njezin bivši suprug. Kriminalističko istraživanje pokazalo je da je 18. studenoga muškarac u automobilu ženu pogodio iz vatrenog oružja i teško ozlijedio.

Sljedećeg dana još jedan krvavi epilog obiteljskog nasilja koji se također odvio u automobilu. U subotu ujutro, na parkiralištu trgovačkog centra u mjestu Nedeljanec kod Varaždina pronađene su dvije mrtve osobe. Utvrđeno je da se radi o 23-godišnjoj djevojci, majci petogodišnjeg djeteta i njezinom dečku, 41-godišnjem muškarcu.

Na to parkiralište dovezli su se osobnim vozilom oko 6 sati ujutro te je najvjerojatnije muškarac hicem iz vatrenog oružja usmrtio prvo djevojku, a potom i sebe. Detaljnije okolnosti događaja tek se trebaju ustvrditi.

Navečer istog dana, na drugom kraju Hrvatske, splitska je policija zaprimila dojavu da je na Zapadnoj obali u Splitu pronađena muška osoba s ubodnom ranom. Navodno je došlo do fizičkog sukoba među dvojicom mladića tijekom kojeg je jedan od njih drugog ubo nožem u prsa. Ozlijeđeni je mladić prevezen u bolnicu, ali ga liječnici nisu uspjeli spasiti te je preminuo. Uhićene su dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

U petak popodne u rijeci Kupi na karlovačkom području pronađena je mrtva 54-godišnja Karlovčanka. Okolnosti smrti istražuje policija. Valja ustvrditi je li se žena sama utopila odnosno počinila samoubojstvo, je li riječ o nesretnom slučaju ili o nečem trećem.

Serija smrtonosnih prometnih nesreća

U prometnim nesrećama koje su se dogodile tijekom ovog vikenda na našim cestama smrtno su stradale četiri osobe, a ozlijeđeno ih je sedam.

Već u subotu iza ponoći 19-godišnji mladić koji nije imao vozačku dozvolu BMW-om je sletio s ceste u Nevestu i poginuo. Uzrok prometne nesreće je brzina neprilagođena uvjetima na cesti, naveli su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Istog dana oko 11 sati u Zagrebu je došlo do sudara osobnog automobila i vatrogasnog kombija koje je išlo na intervenciju. Dok je pod rotacijskim svjetlima vatrogasno vozilo prolazilo kroz raskrižje, put mu je prepriječilo osobno vozilo.

Vozačica osobnog automobila u raskrižju je udarila u desni bok vatrogasnog kombija koji se nastavio nekontrolirano kretati udarivši u semafor te se, prošavši kroz živicu, zaustavio na tramvajskim tračnicama. U ovoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe.

Kasnije tijekom dana, oko 16 sati na državnoj cesti D1 kod mjesta Drežnik Grad u Karlovačkoj županiji u sudaru dva osobna automobila poginula je jedna žena a još dvije osobe su ozlijeđene.

Sinoć se i na Slavonskoj cesti u Bjelovaru dogodila teška prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo nekoliko vozila. Neslužbeno se doznaje da je u ovoj nesreći ozlijeđena jedna osoba. Kamion s prikolicom je sletjevši s prometnice završio u obližnjoj obiteljskoj kući uz kanal rječice Česme, a Volkswagen Passat se izvrtio na cesti nakon sudara s kamionom.

No, tu nije kraj. Tijekom noći sa subote na nedjelju u teškoj prometnoj nesreć kod Požege smrtno su stradale dvije osobe. Prema pisanju lokalnih medija radi se o dva 37-godišnja prijatelja. Zbog neprilagođene brzine, 37-godišnji vozač je automobilom u jednom trenutku na izlasku iz zavoja zahvatio bankinu te sletio s kolnika nakon čega se zabio u betonski ulaz pred jednom kućom. Pri tom su poginuli i on i putnik u vozilu, potvrdila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene