Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudac odlučio

Nevenki Jurak mjesec dana istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevenki Jurak istražni je sudac odredio pritvor u trajanju od mjesec dana.

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić, odredio je jednomjesečni istražni zatvor Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Lončar Papeš, dok je treća privedena osoba puštena još jučer te za nju nije podignut nikakav zahtjev. Istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela i eventualne manipulacije dokumentacijom, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela na slobodi. Jurak je u obrani negirala sve optužbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ograđuju se od medijskih navoda 'Barišić nije dobio, niti će tražiti policijsku zaštitu' Slika nije dostupna U dobrom raspoloženju VIDEO: Jurak i Barišić izašli iz Remetinca

Devčić nije htio govoriti o tome što im se stavlja na teret obzirom da, kako je rekao, istragu vodi USKOK i on donosi nalog o provedbi istrage. U daljem tijeku istrage bit će saslušano 16 svjedoka koje je odredio USKOK, rekao je Devčić, dodajući međutim, kako 'taj broj nikad nije konačan u samom startu istrage'. Odvjetnik Nevenke Jurak Krešimir Vilajtović rekao je kako nisu dobili imena svjedoka, te da će to vidjeti kad izvrše uvid u spis.

Upitan o tome što se njegovoj branjenici stavlja na teret Vilajtović je rekao kako se radi 'o čisto poslovnom odnosu između dvije tvrtke, gdje USKOK tvrdi da je pribavljena nepripadna imovinska korist od 16,5 milijuna kuna'. Dodao je kako se nitko iz javnih poduzeća i bilo kojih institucija sustava ne spominje.
 

>> Jurak osumnjičena za naplatu nepostojećih usluga od 16 i pol milijuna kuna

Podsjetimo, Nevenka Jurak privedena je u ponedjeljak na ispitivanje u USKOK. Policijski službenici PNUSKOK-a su, na zahtjev i u suradnji sa USKOK-om, započeli kriminalističko istraživanje nad ukupno troje hrvatskih državljana, zbog nezakonitosti u poslovanju više društava u državnom vlasništvu s trgovačkim društvom Fimi Media d.o.o. Zagreb, koje je u vlasništvu Nevenke Jurak.

Sumnja se da se radi o udruživanju radi počinjenja kaznenog djela odnosno ostvarivale naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge, a novac u iznosu od najmanje 16.563.737,00 kuna zadržale za sebe. Po završetku kriminalističkog istraživanja USKOK-u je protiv troje osumnjičenika podnesena kaznena prijava, stoji u policijskom priopćenju, u kojem nisu navedeni identiteti osumnjičenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene