Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Trogiru

FOTO Reporterka Dnevnika Nove TV donosi detalje tragedije u kojoj je poginuo radnik: "Čini se da su propale terase..."

Aktualno Galerija Nesreća u Trogiru, urušio se zid brodogradilišta Nesreća u Trogiru, urušio se zid brodogradilišta Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell Tragedija u Trogiru Tragedija u Trogiru Foto: Ivana Ivanović/Pixsell Tragedija u Trogiru - 1 Tragedija u Trogiru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +1 Ljubomir Galerija 1/6 >>
U petak se u Trogiru urušio zid u brodogradilištu, a muškarac koji je ostao zarobljen ispod njega smrtno je stradao. Još su dvije osobe ozlijeđene.

U petak oko 12:33 u Trogiru, na području brodogradilišta, dogodila se nesreća. Jedna osoba je bila ostala zarobljena ispod ruševina. Policija je izvijestila da je pronađeno tijelo muškarca.

Prema prvim informacijama, urušio se zid.

Tragedija u Trogiru Nesreća u Trogiru, urušio se zid brodogradilišta (Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell)

Na mjesto događaja upućeni su hitna medicinska pomoć, vatrogasci i policija.

"O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo i inspektor zaštite na radu, te slijedi obavljanja očevida", izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Pročitajte i ovo Davor Božinović prepucavanja zbog Dodika Božinović prozvao Milanovića: "Uvrijedio je i ponizio policiju"

Još dvije osobe su ozlijeđene i prevezene u splitsku bolnicu. Prema neslužbenim informacijama nisu životno ugrožene. Na teren su po dojavi stigle hitna medicinska pomoć, vatrogasci i policija. U tijeku je očevid koji bi trebao utvrditi okolnosti tragedije

Iz Trogira se javila reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

"Razgovarali smo s direktoricom marine. Kazala nam je da se tamo nalaze inspektori zaštite na radu, policija i ostale službe. Sam događaj zbio se u maloj zgradi gdje je skela. Vrlo neslužbeno saznajemo da su radnici radili na uređivanju zgrade koja je trebala biti namijenjena za urede čartera i slično. Čini se da su propale terase u jednom trenutku. Dvoje radnika uspjela su izbjeći to na vrijeme, a trećeg su zidovi preklopili i smrtno je stradao", kazala je Preljvukić.

"Riječ je o marini koja je bila u sklopu Brodotrogira koje je privatizirano. Godinama slušamo kako se broj radnika osipa s oko 2000 radnika kada je to Končar preuzeo to brodogradilište na jedva njih 200. Ova marina izdvojena je iz kompleksa Brodotrogira. Prodana je prije dvije godine. Čini se da su krenuli u radove. Jesu li obavljani onako kako je trebalo - utvrdit će inspekcija", izvijestila je Preljvukić.

"Nešto su štemali. Svaki dan se događa svašta. Požar, hitne, vatrogasci, strašne vijesti pa eto i to danas na našem poslu", rekla je za Dnevnik Nove TV Anka Mlačić.

"Jako ružno, žao mi je čovjeka. Vidimo da je to nezaštićeno potpuno", istaknuo je Ljubomir.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene