Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prepucavanja zbog Dodika

Božinović prozvao Milanovića: "Uvrijedio je i ponizio policiju"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prozvao je predsjednika Republike Zorana Milanovića zbog posjeta Milorada Dodika na otoku Hvaru.

Nastavljaju se prepucavanja HDZ-a i predsjednika Republike Zorana Milanovića zbog dovođenja Milorada Dodika na Hvar.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prozvao je Milanovića nakon konferencije Novog lista "Hrvatski turizam u Schengenu i eurozoni" koja se održava u Opatiji.

Božinović je rekao da se posjeti stranih državljana moraju prijaviti.

"Ja nisam imao nikakvu informaciju, a pitanje dolazi li vojni ili civilni helikopter nije pitanje za MUP. Dakle, MUP je sustav od 26.000 ljudi.

Ured predsjednika poslao je na nižoj razini i u svom protokolu mail u kojemu je obavijestio o dolasku helikoptera na Hvar sa zahtjevom da se izvrši granična kontrola osoba u helikopteru", objasnio je ministar unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Požar na brodu Fremantle Highway Drama u Sjevernom moru "To moramo spriječiti svim sredstvima!" Brod s gotovo 3000 automobila još gori: Prestali su ga gasiti, raste strah od katastrofe ogromnih razmjera

Božinović je i odgovorio na pitanje je li Ured predsjednika nešto pogriješio - rekao je da bi bilo normalno da se javnost obavijesti. 

Komentirao je i priopćenje Ureda predsjednika koje je objavljeno u četvrtak navečer.

"Uvrijedio je i ponizio policiju jer je rekao da je pod kontrolom HDZ-a, a činjenice su takve da ministar, čak i glavni ravnatelj, a nisam siguran ni za načelnika Uprave za granicu je li imao tu informaciju. To su operativne informacije između službi koje se razmjenjuju svakodnevno", rekao je ministar. 

Pročitajte i ovo Ilustracija drugi slučaj ovaj tjedan Smaknuli prvu ženu nakon gotovo 20 godina: 45-godišnjakinja pogubljena zbog jednog od najstrožih zakona na svijetu

Božinović je dodao i da se informacije ne razmjenjuju telefonski, a naglasio je i da je ovakvo ponašanje ''uvreda i svim ljudima koji časno rade svoj posao i ne bi pristali raditi na način da krše zakon''. 

Ministar je i rekao da Dodik nije osoba koja bi imala status štićene osobe u RH, kao što je bio dok je bio član Predsjedništva, pa tako posjet na višoj razini ne bi prošao bez svih potrebnih obavijesti.

Podsjetimo, Milanović je danas objavio novo priopćenje, kojim  odgovara na optužbe HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića od četvrtka.

Ministar Božinović komentirao je i uhićenje dvaju stranih državljana koji su uhićeni zbog požara na Čiovu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene