Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od mjesec dana

Paravinja je ipak lagao? Policija i GSS pregledali jamu duboku 5 metara, Antoniji ni traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za Antonijom Bilić traje dulje od mjesec dana. Policija dosad nije imala uspjeha u potrazi, iako su isušili čitavo jezero. A ni danas nije bilo više uspjeha.

Policija ne odustaje. Jake snage i danas su češljale teren. Sumnjiva jama bila je dovoljan povod da se pridruže i pripadnici Gorske službe spašavanja. Pretraga područja uz cestu također nije dala željeno rješenje, baš kao ni one koje se provode više od mjesec dana. Pregledano je područje rijeke Krke i sjevernog poteza. Posebna pažnja posvećena je obrovačkom području i okolici Drniša. Današnja je potraga obustavljena nešto nakon 13 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podignuta optužnica Paravinja optužen za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Za danas potraga završila Misterij se nastavlja: Kad će se naći trag Antoniji?

Traganje na Brljanskom jezeru nije dalo konkretne rezultate, pa su policajci danas bili usmjereni na područje Gračaca. Potraga se nastavlja i dalje sumnjivom rutom Paravinjinog kamiona.

'Danas se vadio ostatak opreme koji je služio prilikom ispumpavanja Brljanskoga jezera i brod, znači, pumpe koje su tu nam služile za ispumpavanje vode', rekao je Viktor Šiklić iz DVD-a Drniš. I dok nestaju posljednji tragovi neviđenog pothvata, Krka se vraća u svoj ustaljeni tok.

Brljansko jezero puno je vode. Radi se o površini od 42 tisuće metara kvadratnih, dubine od 3 do 4 metra, pa čak i 10 na pojedinim dijelovima. Jezero se i danas puni biološkim minimumom od 2 kubika u sekundi. Napuštanje Brljana vatrogascima je teško palo.

'Svi su pomalo razočarani, je li, što to nije završilo možda povoljnije nego što smo mi očekivali', rekao je na kraju Šiklić. Završetak akcije na Brljanu pokazao je da je Dragan Paravinja lagao istražiteljima, no policija neće posustati - traje obrada podataka koji pristižu u nacionalni stožer potrage za Antonijom Bilić, svi se podaci obrađuju i neki od njih, nadaju se, donijet će preokret u ovom slučaju.

Podsjetimo, policija, specijalci, ronioci i vatrogasci dva su tjedna pretraživali navedeno i okolna akumulacijska jezera te čak isušili Brljan no opustošeno muljevito jezersko dno svejedno nije dalo nadu u pronalazak djevojke koja je posljednji put viđena 7. lipnja na čikolskom mostu u Drnišu gdje je, stopirajući, ušla u kamion kojega je vozio u Srbiji osuđeni ubojica Dragan Paravinja.

Vodostaj Brljanskog jezera raste, a voda se pretače biološkim minimumom od 2 kubika u sekundi. Šibenski i drniški vatrogasci izvadili su danas iz jezera brod na kojem su bile vatrogasne pumpe koje su praznile jezero.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene