Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi i na utakmici

Napadači na autobus osumnjičeni za zločin iz mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica zagrebačkih huligana osumnjičeni su za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom doznaje se u zagrebačkoj policiji koja smatra da je riječ o zločinu iz mržnje.

Nakon policijske istrage u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda privedena su dvojica 20-godišnjaka, 21-godišnjak i maloljetni 17-godišnjak. Ta četvorica do sada nisu bila poznata policiji po izgredima, nasilju ili drugim kaznenim djelima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Gordan Jandroković na utakmici - 4 Kvalifikacije za Euro 2024 FOTO Napeto i u loži: Milanović i Jandroković zajedno gledali utakmicu Slika nije dostupna Zbog dovođenja života u opasnost Optuženi napadači na autobus s navijačima PAOK-a

U policiji kažu da i dalje tragaju za ostalim nasilnicima koji su u utorak iza 13 sati u Novom Zagrebu kamenovali autobus koji je iz zračne luke prevozio 40-ak VIP gostiju PAOK-a.

Policija je izvijestila i da je prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Dinama i PAOK-a na maksimirskom stadionu privedeno 18 domaćih navijača, po jedan zbog nasilja, paljenja baklje i utrčavanja na teren, sedmorica zbog remećenja javnog reda i mira, a osmorica preventivno zbog pijanstva.

>> VIDEO: Pogledajte dramu u zapaljenom autobusu navijača PAOK-a!

Intervencije za vrijeme i nakon utakmice

Policija je u dva navrata uporabila sredstva prisile, oko 20,30 sati u Klinici za traumatologiju zbog remećenja javnog reda i mira i odbijanja zapovijedi na silu je vezala pijanog 34-godišnjaka, a pola sata kasnije na izlazu sa zapadne tribine stadiona interventni policajci uporabili su silu nad većom skupinom domaćih navijača.

Oni su vrijeđali gostujuće navijače i naguravali se s redarima koji su bili ispred navijača PAOK-a, a u policiji kažu da su intervenirali kad je iz mnoštva doletjela plastična stolica i nekoliko boca.

U blizini stadiona je u vrijeme utakmice izbila tučnjava u kojoj je teško ozlijeđen 40-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC-u Zagreb, a za napad na njega osumnjičen je 25-godišnjak koji je još pod kriminalističkim istraživanjem.(Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene