Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dužnovićeva obrana zadovoljna

Nadzorne kamere nisu potvrdile tko je ubio Grbavca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregledavanjem snimki masakra iz banke u Sesvetama u kojemu je jedan policajac ubijen, a četvorica ozlijeđena, nastavljeno je suđenje Kazimiru Dužnoviću. S obzirom da je očevid pokazao niz policijskih propusta, a nije napravljeno ni balističko vještačenje, još uvijek nije rasvijetljeno kako je poginuo policajac.

Snimke osam nadzornih kamera iz banke u Sesvetama, nisu razjasnile čiji je metak pogodio policajca. Zbog za obitelj mučnih dijelova, sud je zabranio emitiranje Dužnovićevog pucanja i kobnog pogotka Ivana Grbavca. 'Nakon što sam razgledao prethodno ove snimke i nakon konzultacije sa članovima vijeća stali smo na zaključka da je potrebno zbog karaktera onoga što se navodi i što se vidi iz ovog video zapisa, isključiti snimanje s tog dijela rasprave', objasnio je Vladimir Vinja, predsjednik sudskog vijeća.

Pročitajte i ovo Matea Gluhinić Javio se otac "Potraga je obustavljena": Pronađene majka i jednomjesečna beba za kojima se tragalo tri dana Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće

>> Suđenje Dužnoviću: Nije jasno kako je stradao policajac

Iz prikazanih snimki jasno je vidljivo kako je Ivan Grbavac ušao prvi i najdublje u banku. Cijelo je vrijeme licem u lice bio okrenut prema pljačkašu repetirajući pištoljem. S Obzirom da je vještak utvrdio da je ulazna rana na leđima, a izlazna na glavi, sumnja obrane i dalje postoji. 'Po stavu obrane današnja snimka nam nije previše pomogla, ali po stavu obrane u jednom nam je pomogla. Potvrdila je nalaz sudskog medicinskog vještaka', rekao nam je Krešimir Krsnik, odvjetnik Kazimira Dužnovića.

Svi gledali istu snimku, svatko interpretirao drugačije

Sud s izjašnjavanjem i sumnjama koje vidi obrana ne žuri. 'Iz današnjeg položaja dakle, apsolutno je kontradikcija između sudskog medicinskog vještaka, vidjeli smo sliku da su sučelice jedan prem drugome bili okrenuti', zaključio je Krsnik. 'Kolega, mi smo svi gledali, ali smo izgleda različito vidjeli, dobro...to je tako. Vi vidite jedno, drugi vide drugo', odgovorio je na njegove tvrdnje predsjednik sudskog vijeća. Zbog svih nejasnoća, sud je prihvatio zahtjev obrane da se do idućeg mjeseca napravi kombinirano sudsko-medicinsko-balističko vještačenje koje bi napokon trebalo dati odgovor na ključno pitanje, iz čijeg je oružja doletjelo zrno. Tijekom šokantnih snimki, Kazimir Dužnović jutros je gledao u pod.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene