454470
454470
454470
454470
454470

Kad je policija otvorila automobil, imala je što vidjeti; 62-godišnja suvozačica ništa nije znala

  • , 22.10.2016., 12:53
  • Autor:
  • komentara

Dubrovačka policija u suradnji s Carinom zaplijenila je na graničnom prijelazu Karasovići gotovo deset kilograma heroina, koji bi u uličnoj preprodaji dostigao četiri do pet milijuna kuna, rečeno je subotu na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

 
 
 
 
Policija o zapljeni droge (Video: Dnevnik.hr)
Policija o zapljeni droge (Video: Dnevnik.hr)

Načelnik Policijske postaje Gruda Pero Matić rekao je kako je droga bila skrivena u osobnom automobilu koji je upravljao 40-godišnji državljanin Albanije, a s njim je u autu bila i njegova 62-godišnja susjeda, za koju se naknadno ispostavilo da nije imala nikakvih saznanja o krijumčarenju droge.

''U večernjim satima u četvrtak graničnom prijelazu Karasovići pristupilo je vozilo, a policijski službenici su kod vozača uočili znakove neuobičajene nervoze. Pretragom auta uočene su preinake na kontrolnoj tabli vozila, točnije uočeni su radovi na šarafima i zaštitnim gumama kao i mehaničarko-lakirerski radovi na branicima vozila. Endoskopskim kamerama u prostoru između komandne ploče i motora uočeni su paketi oblijepljeni samoljepljivom trakom'', rekao je Matić te dodao kako je pronađeno 18 paketa heroina ukupne težine 9,6 kilograma.

Napomenuo je kako ta droga, koju je teško otkriti jer nema miris, bila namijenjena talijanskom tržištu. Rekao je i kako je istragom utvrđeno da 62-godišnjakinja nema nikakve veze s krijumčarenjem te je puštena na slobodu.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonči Radibratović istaknuo je kako je ove godine općenito zabilježen pad kaznenih djela, prekršaja protiv javnog reda i mira, pad broja prometnih nezgoda i poginulih u njima u odnosu na prošlu godinu. Rekao je kako se u posljednjih pet godina uvelike povećao broj zapljena.

''U posljednjih pet godina zaplijenjeno je ukupno 1171 kilogram marihuane, 21 kilogram hašiša, 62 kilograma heroina, 5,5 kilograma kokaina te 45.500 tableta'', rekao je Radibratović.

Pomoćnik predstojnika Graničnog carinskog ureda Karasovići Ivica Radulović rekao je na konferenciji kako je i ta akcija rezultat kontinuirane suradnje između Policije i Carine. (Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se