Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istraga u tijeku

Muškarac nožem napao psa čuvara planinarskog doma na Paklenici: "Pokušala sam ih zaustaviti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac je nožem ubo psa čuvara Planinarskog doma Paklenica. Na sreću, na mjestu se zatekla veterinarska tehničarka i pružila mu prvu pomoć.

Muškarac je nožem izbo psa čuvara planinarskog doma smještenog na vrhu kanjona Velike Paklenice u istoimenom nacionalnom parku. Mješanca Garu i njegovu vlasnicu Irenu Šaran, domaricu popularnog objekta na Velebitu, poznaju svi koji su se nekada uspeli kroz kanjon nacionalnog parka.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević (Ne)popularni model Sedam novih mjera za odvajanje otpada: Velike promjene na zelenim otocima, pogledajte što će biti s plavim i žutim vrećicama po cesti

Kada je u subotu oko 15 sati dobila poruku kako je Garo uboden nožem, odmah je sjela u auto i krenula prema Starigradu, a putem nazvala policiju i spasioce, piše Slobodna Dalmacija. U vrijeme incidenta Irena je bila u Zadru u nabavi stvari za dom. Na Garinu sreću, u planinarskom domu bila je veterinarska tehničarka iz Zagreba koja je psu pružila prvu pomoć.

Pročitajte i ovo Policija Opasna brzina Automobil se nakon sudara zapalio i u potpunosti izgorio: Ozlijeđena trojica mladića, jedan teško

HGSS je odmah poslao dvojicu spasioca s nosilima prema domu, koji je od podnožja planine udaljen malo više od sat vremena hoda.

"Svi koji poznaju Garu znaju da on nije agresivan. Očevici kažu kako je Garo prišao jednom biglu koji je bio u pratnji žene i muškarca. S obzirom na to da je među psima bilo netrpeljivosti, žena je podigla svog psa u naručje i počela histerizirati, što se u takvim situacijama ne radi. Moj pas je isto počeo lajati. Muškarac je zatim zakoračio prema psu i ubo ga. Nije ga pokušao zaustaviti ni na jedan drugi način, odmahnuti rukom, lupiti nogom o pod, štapom, nikako drukčije nego nožem!" ispričala je vlasnica psa.

Pročitajte i ovo Spašavanje HGSS Bez opreme Spasili turista koji je zapeo na stijenama, a onda otkrili da nije sam i da je u opasnosti cijela grupa...

Muškarac i žena nedugo nakon toga, prema riječima svjedoka, počeli su se spuštati niz planinu. Tamo ih je zatekla Garina vlasnica.

Ilustracija Irena Šaran (Foto: Pixsell)

"U podnožju planine zatekla sam ćelavog, nabildanog muškarca u ranim tridesetim godinama i ženu sa psom koji su odgovarali opisu koji su mi prenijeli planinari iz doma. Pokušala sam ih zaustaviti, ali je muškarac govorio da trebaju ići. U tom je trenu došla i policija te je od njih uzela izjave", govori Irena.

Pročitajte i ovo Mladen Šutej Tužna vijest Preminuo Mladen Šutej, čuveni moreplovac i jedriličar

"Svi planinari uz sebe imaju nož, ali ga najčešće upotrebljavaju za hranu, kako bi naoštrili štap za pečenje kobasica ili nešto drugo. Nikada se na planini nije dogodilo da je netko izvukao nož na nekog drugog, pogotovo ne na psa koji je domaćin planinarskog doma", ističe Irena.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Užas na jugu Udario dijete pa pobjegao: Policija pronašla vozača koji je skrivio nesreću u Solinu

Gari su HGSS-ovci pomogli da se spusti s planine, jedan je dio puta preležao na nosilima, a kasnije nije više htio ležati te se laganim hodom, zajedno sa spasiocima, spustio u podnožje planine gdje ga je čekala Irena. Otamo su ga odveli k veterinaru, koji mu je sanirao ozljedu.

Pročitajte i ovo Utjecaj klimatskih promjena na prirodu - 2 Nestvarno vrijeme Padaju temperaturni rekordi - turisti uživaju, a poljoprivrednici u problemu: "To je nenormalno"

Pročitajte i ovo Turizam u Dubrovniku - 1 Novi zakon Perjanica hrvatskog turizma kreće u borbu s nagomilanim turističkim krevetima

"Žalosno je da je prva reakcija nekome bila izvaditi nož na drugog psa kad postoji toliko drugih načina da se spriječi bilo kakav sukob", zaključuje Irena. Zadarska policije pokrenula je istragu o cijelom slučaju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene