Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga nezakonitog poslovanja

Vinko Mladineo izašao iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo pušten je iz pritvora.

Mladineo je bio zadržan u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke u istrazi o nezakonitom poslovanju Fonda s tvrtkom 'Odlagalište sirovina'. Podsjetimo, vlasnik te tvrtke Miho Zrnić Marinović također je pritvoren zbog sumnje da je 'Odlagalište sirovina' poslujući s Fondom nezakonito steklo gotovo 11 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet u pritvor Policija mu pretražila stan: Vinko Mladineo ponovno uhićen Slika nije dostupna Slučaj tvornice gline u Obrovcu USKOK proširio istragu protiv Mladinea

>> Mladineo ostaje još mjesec dana u Remetincu

Mladineo i Zrnić Marinović terete se za nezakonitosti vezane uz sanaciju bazena crvenog mulja i otpadne lužine bivše tvornice glinice u Obrovcu. Poduzetnik poznat kao 'dalmatinski kralj otpada' Zrnić Marinović uhićen je sredinom siječnja u Zadru, nakon čega je i pritvoren, a o mogućem puštanju na slobodu zagrebački Županijski sud trebao bi odlučiti do 18. travnja.

Poslovanje Fonda USKOK je počeo istraživati nakon što je Mladineo početkom studenog prošle godine uhićen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene