Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet u pritvor

Policija mu pretražila stan: Vinko Mladineo ponovno uhićen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je prije 9 dana tek izašao iz pritvora, bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo danas je ponovno uhićen.

Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u istražnom je zatvoru bio od početka studenoga prošle godine zbog navodne umiješanosti u aferu Fimi media i pogodovanje tvrtki 'Odlagalište sirovina' na štetu Fonda.

Od njegovog branitelja Milenka Umičevića doznaje se da je Mladineo uhićen jutros i da mu je policija pretražila stan.

'Očekujem poziv iz USKOK-a, gdje bi mog branjenika trebali dovesti na ispitivanje', rekao je Umičević koji kaže da se Mladineo sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te zlouporabu položaja i ovlasti, no ne zna o kojem slučaju je riječ.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unatoč očekivanju odvjetnika I Vinko Mladineo ostaje u pritvoru Slika nije dostupna Dan nakon uhićenja Mladineo poslijepodne pred istražnim sucem

Istraga nad više osoba

U MUP-u se, pak, doznaje da policija provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba, no o pojedinačnim uhićenjima te broju i identitetu osumnjičenih nisu željeli govoriti.

U USKOK-u također ništa ne žele reći jer, kako je rekao glasnogovornik Vuk Đuričić, o predmetima u tijeku nemogu govoriti.

Neslužbeno se doznaje da su uhićene još tri osobe među, da je sa slučajem povezana varaždinska tvrtka BBS te da se osumnjičene tereti da su se udružili u grupu koja je fiktivno prikazivala otkup PET ambalaže, a ustvari je izvlačila novac iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

USKOK protiv Mladinea vodi istragu od početka studenoga prošle godine kada je uhićen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Pušten uoči uskršnjih blagdana

Nakon gotovo šest mjeseci provedenih u istražnom zatvoru u Remetincu pušten je na slobodu uoči uskršnjih blagdana, 18. travnja. Kao mjera opreza određena mu je zabrana kontaktiranja svjedoka koji još nisu ispitani u drugoj istrazi, onoj o poslovanju Fonda s tvrtkom 'Odlagalište otpada', čiji je vlasnik Miho Zrnić Marinović još u istražnom zatvoru. Mladineo je osumnjičen da je oštetio Fond u korist tvrtke Zrnića Marinovića, koje je navodno nezakonito zaradilo gotovo 11 milijuna kuna.

Mladineo i Zrnić Marinović terete se za nezakonitosti vezane uz sanaciju bazena crvenog mulja i otpadne lužine bivše tvornice glinice u Obrovcu. Poduzetnik poznat kao 'dalmatinski kralj otpada' Zrnić Marinović uhićen je sredinom siječnja u Zadru, nakon čega je i pritvoren, a o mogućem puštanju na slobodu zagrebački Županijski sud trebao bi odlučiti do 18. travnja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene