Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sudnici

Matanić se hvalio poznavanjem borilačkih vještina i oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Matanić na zagrebačkom Županijskom sudu iznosio je svoju obranu u slučaju ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Prvoosumnjičeni Robert Matanić pred sudom je danas objašnjavao što je često radio u središtu grada, iako živi u Novom Zagrebu. Naime, tužiteljstvo smatra da je u učestalo boravio u središtu grada jer se tamo nalazi redakcija Nacionala i stan pokojnog Ive Pukanića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna Završne riječi u slučaju Pukanić 'Pukanić je ubijen jer je mogao razotkriti vrh vlasti'

Matanić je rekao kako u središte grada inače dolazi redovito jer se  u Hotelu Dubrovnik često sastaje s prijateljima. Rekao je kako je i razlog njegova čestog dolaska u Ilicu i Vlašku ulicu kupovanje stranih novina kojih nema u manjim prodavaonicama. 

Ponovio je da nema veze s ubojstvom Ive Pukanića, dodavši kako nikad ne bi dopustio grešku da ga se poveže sa skuterom, na kojem je prilikom atentata na Pukanića bio postavljen eksploziv. 'Nisam glup, 15 godina nisam dopuštao takve greške', kazao je.

>> Policajac potvrdio da ga je Mafalani upozorio

>> Dovršen dokazni postupak na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića

U sudnici je Matanić opovrgnuo sve što je dosad rekao u vezi susreta sa Slobodanom Đurovićem. Obrušio se na Amira Mafalanija i na krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića. Robert Matanić iskoristio je priliku i pohvalio se kako je od 11-te godine zaljubljenik u borilačke vještine i tradicionalno i moderno oružje te kako mu je posao s oružjem donio prvu zaradu. No zaključio je da to ne znači da je manijak, ubojica i luđak kaže, ispada po optužnici i nekim svjedocima.

Na današnjem saslušanju nitko od optuženih osim Matanića nije imao što dodati na svoj prvi iskaz. Sutra počinje iznošenje završnih riječi, a presuda se očekuje sljedeći tjedan. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene