Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija upozorava

U zagrebačkoj Dubravi: Lažna bankarica prevarila stariju ženu za 250 tisuća kuna

Novac (Foto: Pixell)
Novac (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Zagrebačka policija još je jednom pozvala građane da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe, dan nakon što je lažna bankarica u Dubravi prevarila 78-godišnjakinju za oko 250 tisuća kuna.

"Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela", objavila je policija upozoravajući građane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura

Podsjećaju da građani nipošto ne smiju puštati nepoznate osobe koje im žele ući u dom i dočepati se njihova novca ili drugih vrijednih stvari predstavljajući se kao djelatnici banke, maseri ili policajci.

Također, građani bi odmah trebali prijaviti policiji u slučaju da dobiju pozive od nepoznatih osoba preko telefona u kojima se traži da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.

Nepoznata žena u četvrtak se oko 15 sati u Dubravi, u Ulici Dominika Andrijaševića, lažno predstavila 78-godišnjakinji koja joj je predala nekoliko stotina tisuća kuna. Po neslužbenim informacija, žrtva je lažnoj bankarici dala 250 tisuća kuna. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene