Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paket iz inozemstva

Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac kojeg je upoznala na društvenoj mreži obećao joj je poslati paket sa zlatom i vrijednosnim papirima.

Čakovečka policija istražuje kazneno djelo prijevare koje im je u četvrtak prijavila 73-godišnjakinja. Žena je početkom veljače preko jedne od društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatim muškarcem koji se predstavio kao inženjer brodogradnje, koji se trenutno nalazi na brodu koji putuje iz Engleske u Australiju. Muškarac joj je obećao poslati paket u kojem se nalazi zlato u vrijednosti 100.000 funti (116.530 eura) te vrijednosni papiri u vrijednosti 1.000.000 eura.

Kako bi oštećena primila obećani paket morala je uplatiti troškove slanja i osiguranja u iznosu od nekoliko tisuća eura, što je kasnije i učinila. Nakon toga prevarant je i dalje tražio određene uplate kako bi poslao paket te je oštećena posumnjala da se radi o prijevari i događaj prijavila policiji.

Pročitajte i ovo Netko je zakupio internetsku domenu rijekepravde.hr Preduhitrio SDP Netko zakupio domenu rijekepravde.hr pa poslao poruku Grbinu i Plenkoviću: "Moguća trampa za ulazno mjesto na listi"

"Ponovno upozoravamo sve građane da prilikom kontakata s nepoznatim osobama koje nude brzu, laku i veliku novčanu dobit trebaju posumnjati u prijevaru. Obavezno odbijte takve iznenadne ponude. Ako primijetite nešto sumnjivo, obratite se policiji", istaknuli su iz čakovečke policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene