Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila kaznu zatvora

Krvavi obračun u Zadru: ''Nije bila obučena pa sam je po golom tijelu porezala u više navrata''

Krvavi obračun u Zadru (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)
Krvavi obračun u Zadru (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)
''Dok je ležala na krevetu udarala sam je nožem i tako je nastalo puno ozljeda. Ona nije bila obučena pa sam je po golom tijelu porezala u više navrata'', ispričala je osuđena djevojka na sudu.

Ljubavni obračun u zadarskoj Varoši odigrao se 9. srpnja 2014. godine oko 2.30 sati kada je Hitna pomoć, nakon intervencije policije, u krvavom stanu zatekla teško ozlijeđenu djevojku s višestrukim ogrebotinama trupa i obje podlaktice, ogrebotinama desne strane lica i lijeve strane glave, kao i posjekotinama prsnog koša i ogrebotine bedra, te posjekotinom prsta s djelomično rasječenom tetivom.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe Ilustracija Istraga u tijeku Užas u njemačkoj školi: Učenik nožem napao kolege, mediji objavili da ima mentalne probleme

Uz ozlijeđenu djevojku, stajala je i rastrojena 31-godišnjakinja koja ju je, kako je utvrđeno, napala dok je ova ležala gola u krevetu, piše Slobodna Dalmacija.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO), 31-godišnjakinja je partnericu s kojom je bila u ljubavnoj vezi i živjela u istom kućanstvu od rujna 2014. godine, najprije napala verbalno, a onda i fizički zbog ljubomore i problema vezanih uz nabavku droge "speed". Najprije ju je udarala rukama po tijelu, a zatim je uzela dva kuhinjska noža kojima je mahala, te joj zadala ogrebotine i porezotine po glavi i tijelu.

Nakon što je ova rekla da je pusti, te se branila odgurujući je rukama, 31-godišnjakinja je u jednom trenutku pala s njom na pod, nakon čega je ponovno uzela jedan nož, te s njim zamahnula. Na sudu je priznala da su se te večeri ona i djevojka počele svađati jer su i jedna i druga bile ljubomorne, te da je njezinu ljutnju dodatno pojačala činjenica da je djevojci dala novce, ali joj ona tu večer ipak nije donijela "speed" što je rekla da će učiniti. Nakon urlanja uzela je kuhinjske noževe i počela s njima mahati.

Zadranka koja je u napadu na golu ljubavnu partnericu u podstanarskom stanu u ulici Stomorica na Poluotoku na Općinskom sudu u Zadru osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine.

Presudom sutkinje Danijele Zubčić Poljak, 31-godišnjakinja je proglašena krivom zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda bliskoj osobi u neizravnoj namjeri, a zatvorska kazna joj je izrečena uz rok kušnje od dvije godine.

''Dok je ležala na krevetu udarala sam je nožem i tako je nastalo puno ozljeda. Ona nije bila obučena pa sam je po golom tijelu porezala u više navrata. Kada sam ostavila noževe na krevetu i prestala, ona je mene napala, nakon čega sam ponovno uzela noževe sve dok nisam vidjela da je krv prsnula po zidu i po stanu'', ispričala je na sudu, dodajući kako je prestala s napadom tek kad je vidjela da je njezinoj djevojci rasječen prst, pa je uzela ručnik da joj pomogne da ga zamota.

Dodala je da je bila pijana jer je taj dan pila pivo od četiri sata poslijepodne, a u krvi joj je u policiji izmjereno 0,83 promila alkohola. Njezina djevojka je posvjedočila kako su zbog ljubomore imale sukoba i ranije, ali da svađa nikada prije nije kulminirala napadom oružjem.

''Skočila je preko kreveta, uzela drugi veliki nož i s oba noža krenula na mene. Dok sam se pokušala obraniti rukama, zarezala me po malom prstu lijeve ruke. Iz prsta je počela jako teći krv pa se prepala i sjela pokraj nje na krevet, ali sam joj rekla da ne prilazi'', ispričala je na sudu napadnuta djevojka. Dodala je kako je istina da joj je partnerica rekla da će je ubiti i da neće živa izići iz stana, ali da to nije bilo prvi put. Naglasila je da se ne boji, ali da joj je jasno da ovakvim ponašanjem ne mogu naprijed.

Sutkinja je kao olakotnu okolnost uzela činjenicu da je 31-godišnjakinja prilikom počinjenja kaznenog djela bila smanjeno ubrojiva, da je priznala kazneno djelo, te iskazala žaljenje, dok je otegotna okolnost bila njezina prethodna osuđivanost.

Osuđena je bila optužena i za prijetnju smrću partnerici, ali za to je oslobođena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene