Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrešetani u Karlovcu

Muškarac ubijen, kćer u jako teškom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Karlovcu je došlo do pucnjave i ubojstva. Drama koja se prvo odvela na cesti, završila je na parkiralištu ispred trgovačkog centra.

U vezi s oružanim napadom uhićeno je više osoba, rečeno je sinoć na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u karlovačkoj Policijskoj upravi. No, glasnogovornica PU karlovačke, Tamara Grčić, kaže kako još nisu utvrdili tko je počinitelj, dodajući kako je prerano reći koji su motivi toga tragičnog događaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija ih je ulovila Napili se kao zvijeri pa pucali iz kuće kraj Karlovca: Pogledajte gdje ih je policija ulovila i koliko su napuhali Pucnjava u Sarajevu Prebačen u bolnicu U Sarajevu izbila masovna tučnjava među migrantima, jedan ranjen hicem iz vatrenog oružja

No, Grčić je potvrdila da je današnji tragični događaj u Karlovcu povezan sa subotnjim ranjavanjem iz vatrenog oružja dvojice muškaraca u Otoku Oštarijskome.

Kćer zadobila teške ozljede mozga pri ranjavanju

Od šefa kirurgije i dežurnog liječnika u karlovačkoj Općoj bolnici, dr. Zvonimira Tuteka, doznajemo kako je kći ubijenog muškarca zadobila ekstenzivne ozljede mozga pri ranjavanju hicem u glavu. Ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr- Strikić jutros je za Dnevnik.hr rekao kako se stanje djevojke tijekom noći nije dodatno pogoršavalo, no ona je i dalje izuzetno teško i životno je ugrožena, a liječnici se bore za njezin život. Njezina majka hitno je operirana i nalazi se u životnoj opasnosti, ali je njezino stanje donekle stabilizirano.

Život je ugrožen objema ranjenim ženama Iako je prva informacija bila da su ozlijeđene tri osobe, pokazalo se da da petogodišnji dječak koji je bio sa stradalima u vozilu nije ranjen, već je zadržan u bolnici zbog psihičkog šoka.

>> Ranio dvojicu te pobjegao u terencu!

>> Policija otkrila tko je ranio dvojicu mladića u Karlovcu

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o ubojstvu brata muškarca koji je u subotu povukao pištolj i ranio dvojicu braće u mjestu Otok Oštarijski. Ubijeni muškarac, zajedno s obitelji vozio se u kamionu TAM iz Draganića prema Karlovcu.

Obračun dvije romske obitelji

Na njega i njegovu obitelj otvorena je vatra iz drugog vozila tijekom vožnje na staroj zagrebačkoj cesti. Vozač je pogođen, a ostatak obitelji nekako se uspio spasiti. Prema neslužbenim informacijama, radi se o obračunu među članovima romske manjine.

Sve je počelo u subotu, na sajmu konja u mjestu Otok Oštarijski, kada su članovi istih obitelji počeli pusati jedni na druge. Tada su dvojica braće teško ranjena, a danas je otac dvojice ranjenih mladića odlučio uzvratiti i pucao je na kamion u kojem se ubijeni muškarac vozio s obitelji.

Nije bilo pucnjave pred samim centrom

Hici su vozača TAM-ića teško ranili no on je uspio kamion odvesti još dva-tri kilometra do obližnjeg trgovačkog centra u Karlovcu, gdje je podlegao ranama. Istražni sudac Ivan Perković rekao je da tu informaciju još nije spreman potvrditi, no mnogobrojni svjedoci govore da ispred samoga trgovačkog centra pucnjave nije bilo.

Otvorena prijetnja osvetom

Ipak, situacija je i nakon stravičnog obračuna bila dramatična, jer su se ispred trgovačkog centra nalazili pripadnici obitelji ubijenog vozača, koji su otvoreno prijete osvetom. Dvije obitelji u sukobu su već više od desetljeća, a nakon subotnjih događanja policija je sve do jučer čuvala njihove kuće. Samo dan nakon njihova povlačenja došlo je do obračuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene