Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte posljedice

VIDEO Strašna eksplozija raznijela dio zgrade: 'Tri stana su u potpunosti uništena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksplozija koja je u četvrtak ujutro zatresla centar Karlovca, u potpunosti je uništila tri stana, ali nije narušila ukupnu statiku zgrade.

Jutros oko 7:55 sati došlo je do eksplozije plinske boce u stanu na najgornjem katu stambene zgrade u karlovačkom naselju Banija, u Vrazovoj ulici broj 42. Iz PU karlovačke doznajemo kako su dvije osobe ozlijeđene u eksploziji i prebačene u bolnicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

>> U eksploziji plina 16 ozlijeđenih vatrogasaca, 8 teško

Jedna od ozlijeđenih osoba je 80-godišnja starica. Eksplozija je doslovce raznijela vanjski nosivi zid stana na vrhu četverokatnice.

'Stan je doslovce odletio u zrak', rekao je za Radio Mrežnicu jedan od svjedoka. Eksplozija je bila izuzetno snažna i zatresla je cijelu Baniju, a čula se po gradu. U okolnim stanovima od jačine eksplozije popucala su stakla.

'Sve je bilo puno dima i prašine, razbacane cigle, beton, detonacija je samo odjedanput odjeknula. VIdio sam hodnik pun cigle, ugledao baku, zvao vatrogasce. Oni su brzo došli, spustili baku preko mreže dolje. Sve je razvaljeno, štokovi, vrata, voda curi, što da vam pričam... Samo je bubnulo...', rekao je drugi svjedok.

Vatrogasci su brzo stigli na mjesto događaja i spriječili veću štetu, a policija uje započela s očevidom, kojim će se utvrditi što je izazvalo eksploziju plinske boce.

Obnova i do milijun i pol kuna?

'Tri stana u Vrazovoj ulici 42 na Baniji u potpunosti su oštećena, od njih ništa i trebat će sve ispočetka, a četvrti napola, izjavio je za Radio Mrežnicu statičar Branko Čordašev.

'Gornji, zadnji kat apsolutno je uništen. Osim stana u kojem je bila eksplozija, oštećena su i dva susjedna stana i donji. Treba ga ukloniti, kaže Čordašev, ali i strop nižeg kata, te kompletno obnoviti. Riječ je o velikoj investiciji, koja će financijski biti teška bar milijun i pol kuna', dodaje Čordašev.

Unatoč velikoj šteti, sama statika zgrade nije ugrožena, zaključio je Čordašev.

Ka Portal na svojem YouTube kanalu prenosi i video snimku stanara preko puta zgrade koja prikazuje posljedice te eksplozije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene