Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga policije Usko-sanskog kantona

Policija u Bihaću pokrenula istragu protiv Paravinje zbog neriješenog ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj Dragana Paravinje zainteresirao je i policiju Unsko-sanskog kantona.

Sumnjaju da je on povezan sa ubojstvom Amine Šabanagić, djevojke koja je prije sedam godina svirepo ubijena, doznajemo iz policije Unsko-sanskog kantona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Maksimalna kazna Bahato primio presudu za slučaj koji je Hrvatsku dignuo na noge

Amina Šabanagić, tada 21-godišnjakinja, zadavljena je i bačena u potok iza muslimanskog groblja Greda u Sanskom Mostu. Uprkos opsežnim istragama i ispitivanja nekoliko stotina osoba ubojica nije niti nakon sedam godina otkriven.

Policija Unsko-sanskog kantona sumnja da bi Paravinja mogao biti povezan s ovim slučajem, te su prije nekoliko dana posjetili Kazneno-popravni zavod Kula u Istočnom Sarajevu kako bi uzeli uzorke Paravinjinog DNK. Policijski istražitelji unsko-sanskog kantona obavili su i obavijesni razgovor s Paravinjom, no glasnogovornik policije Ale Šiljdedić rekao je za Dnevnik.hr da rezultati razgovora i vještačenja još nisu poznati.

Istraga je ponovo pokrenuta te će se po okončanju znati je li točna pretpostavka da je Paravinja povezan s mučkim ubojstvom Amine Šabanagić. Šiljdedić je istaknuo kako je policija unsko-sanskog kantona postala zainteresirana za Paravinjin slučaj u jeku najnovijih događanja te zbog načina njegovog kriminalnog djelovanja. Dodao je da to ne znači da ga smatraju glavnim osumnjičenikom, već samo da žele istražiti svaku mogućnost i riješiti slučaj ubojstva spomenute djevojke.

Je li bio uračunljiv kada je u ljeto 2002. godine pokušao silovati S.G. u mjestu Dvorišta, skrenuvši s ceste prema Jahorini kamo je trebao odvesti stopisticu, danas je na sudu u Sokolcu pokušao odgovoriti i neuropsihijatar. Sudski vještak i neuropsihijatar Zorica Lazarević izvršila je uvid u zdravstveni karton Paravinje te obavila neurološki pregled. Tvrdi da mu konstatirano asocijativno ponašanje bez patoloških sadržaja. Ocijenila je da je Paravinja egocentična i asocijativna osoba koja ignorira posljedice svog ponašanja i da ima potrebu maksimalno iskoristiti trenutnu situaciju, kazala je na sudu.

U svojoj završnoj riječi Paravinja se ispričao žrtvi, rekao je da nije imao namjeru povrijediti je na bilo koji način te dodao kako se ne osjeća krivim. Oštećena je pak, pišu Nezavisne novine, Paravinju prepoznala i iako je doživjela traumu, prisjetila se mnogih detalja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene