Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skladiše umjetnina

Istražitelji otkrili Vidoševićev tajni bunker

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuća Nadana Vidoševića, šefa Hrvatske gospodarske komore, krije tajnu. Otkrili su je prilikom pretresa policajci.

Prostorija koje nema u nacrtima kuće Nadana Vidoševića, otkrivena je tijekom jučerašnjeg pretresa, piše Večernji list. U toj prostoriji Vidošević je držao privatnu kolekciju slika, koja bi napunila galeriju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vesna Rodić i privatne Vidoševićeve račune naplaćivala Komori Slika nije dostupna Javio da je bolestan Ponovno odgođeno pripremno ročište Vidoševiću

Sam Vidošević tajnost prostorije obrazložio je riječima kako se radi o preventivnoj mjeri protiv lopova. Građevinske stručnjake tajna prostorija ne iznenađuje, jer su one, prema njihovim riječima, navodno česte u koćama u podsljemenskoj zoni. Tkogod bi i pitao o tome, dobio bi odgovor kako se kopalo dublje zbog osiguranja statike objekta.

>> Nadan Vidošević osumnjičen za udruživanje u zločinačku grupu

Izvještaj Državne revizije iz 2010. godine posebno je zapeo "za oko" istražiteljima, jer ističe niz nepravilnosti o upravljanju HGK. U tom je izvještaju otkriveno kako HGK ima neobičan afinitet prema umjetninama, točnije njih 790, ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna.

U pitanje je tada dovedena i ekonomska opravdanost nabavke tolikih slika. Samo u periodu od 2005. do 2009. HGK je kupio 330 slika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene