Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bomba na Trgu

I posljednji 'bombaš iz Vodica' izlazi na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz istražnog zatvora danas bi uz jamčevinu od gotovo četiri milijuna kuna trebao izaći posljednji osumnjičeni za postavljanje bombe na glavnom zagrebačkom trgu sredinom siječnja.

Ostali osumnjičeni pušteni su iz zatvora u Remetincu prije mjesec dana jer su ispitani svi svjedoci na koje su mogli utjecati, a posljednji osumnjičeni je bio zadržan zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Na slobodu je pušten pošto je sud prihvatio njegovu jamčevinu, a riječ je o zabilježbi na kuću u Vodicama, procijenjenu na oko tri i pol milijuna kuna te 50.000 eura u gotovini.

"Bombaše iz Vodica", kako ih nazivaju mediji, policija je prijavila za dovođenje u opasnost života i imovine te za dogovaranje za počinjenje kaznenog djela. Dvojicu se tereti i za posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te za pomaganje u dovođenju u opasnost života i imovine.

Najviša zatvorska kazna za ta nedjela je pet godina.

Podsjećamo, nakon njihova uhićenja, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić rekao je kako je jedini motiv podmetanja eksplozije bila obijest, no poslije se ispričao zbog te izjave, ističući da to nije bio njihov jedini motiv.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

>> 'Motiv je OBIJEST! Od lagodnog života nisu znali što bi sa sobom!'

Po pisanju medija, osumnjičeni su mahom iz uglednih obitelji, tzv. zlatna mladež.

Grad Vodice na službenim je internetskim stranicama nakon uhićenja objavio ispriku hrvatskoj javnosti, posebice građanima Zagreba, zbog uznemiravanja koje je izazvala skupina Vodičana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene