Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska priča iz noćne more

Osijek: Ukrali mu identitet, pa nedužan u zatvoru proveo dvije godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tahir Tairi makedonski je državljanin koji je nedužan proveo 22 mjeseca u zatvoru.

Tridesetogodišnji Tahir Tairi, državljanin makedonije, nevin je u zatvoru proveo 22 mjeseca, zbog optužbe da je organizirao šverc 26 kilograma heroina iz Makedonije u Italiju preko graničnog prijelaza Bajakovo.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

USKOK je daljnjim istraživanjem utvrdio da je Tairijev identitet ukraden, njegova je putovnica krivotvorena i netko se koristio njegovim imenom. Otkriveno je da se radi o šverceru drogom koji već izdržava zatvorsku kaznu dugu 13 godina i četiri mjeseca u Italiji.

>> Split: Ubacili mu bombu kroz prozor u stan

Tairi je uporno govorio kako nije kriv za nedjelo, a uz pomoć odvjetnice Ksenije Gržin Dimitrijević uspio je to i dokazati. 'Moram reći da sam bio malo iznenađen kad je ustvrdio da on nema nikakve veze sa švercom droge te da on nije taj koga smo bili osudili. U 20 godina svoje sudske prakse nikad nisam imao ovakav slučaj krađe identiteta', kazao je sudac Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vekić.

Ono što slučaj čini nevjerojatnim jest to da u Uskoku nisu napravili osnovnu stvar. Prema pisanju 24 sata, USKOK nije preko Ministarstva pravosuđa provjerio podatke o Tahiru Tairiju, jer da jesu, čitava se zabuna ne bi dogodila.

'Najmanje što će moći napraviti je tražiti nadoknadu štete', kazala je odvjetnica Gržin Dimitrijević. Tairi će, dakle, vjerojatno tužiti hrvatsku državu zbog naknade štete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene