Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na Hvaru

10 godina od ubojstva: Počinje treće suđenje 'fatalnoj ujni' i nećaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 10 godina od tragedije koja je pogodila Hvar, suđenje "fatalnoj ujni" i njezinom nećaku trebalo bi ponovo početi.

Više od deset godina prošlo je od tragedije u kojoj je na Hvaru nožem ubijen Domogoj Novoselnik. Sumnjalo je da su ga ubili supruga Slađana Novoselnik, i njezin, tada 17-godišnji nećak s kojim je navodno bila u tajnoj vezi. Sve se dogodilo 30. srpnja 2011. godine.

Maloljetnika se teretilo za teško ubojstvo iz osobito niskih pobuda, a ujnu za poticanje na ubojstvo. Slađana, 'fatalna ujna', kako su je mediji prozvali, pred splitskim je sudom priznala jedino da je gajila određene osjećaje prema malodobnom nećaku, ali je tvrdila da je znala da to nikamo ne vodi. Negirala je da je nagovarala mladića na ubojstvo ujaka, odnosno njezinog supruga. U rujnu 2012. godine Slađana je bila osuđena na 22 godine, a nećak na 10 godina zatvora. Presuda je ukinuta, a suđenje je počelo ispočetka.

Zatim je u rujnu 2017. sudsko vijeće oslobodilo "fatalnu ujnu", a njezin je nećak tada osuđen na osam godina zatvora.

U lipnju 2019. godine Vrhovni sud poništio je oslobađajuću presudu i sve vratio na početak. Utvrđeno je da je došlo do bitne povrede postupka jer na suđenju nisu pročitani iskazi svjedoka koji se nisu odazvali na pozive suda.

Slobodna Dalmacijapiše da su okrivljenici uredno primili pozive i da bi suđenje trebalo ponovo početi.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija - 2 Istražni zatvor Pokušala pobjeći zlostavljaču, a on je sustigao i razrezao skalpelom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća kod Gline Bez vozačke prevozila dječaka (6) na traktoru: Pao je i zadobio ozljede opasne po život

 

"Nikada nismo bili u vezi, kako je on poslije tvrdio, nikada nisam spavala s njime. Radila sam s Domagojem i mnogo se mučila, a živjeli smo u kući gdje je 24 sata bila moja svekrva, koja bi valjda primijetila da se nešto takvo događalo. Bog mi je svjedok da govorim istinu", rekla je Slađana jednom prilikom.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene