Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE

HDZ-ov župan sudjelovao u prometnoj nesreći: Otkriveno je i tko je vozio službeni automobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su iz Vukovarsko-srijemske županije potvrdili da je župan Damir Dekanić kao suvozač sudjelovao u prometnoj nesreći koja se u subotu dogodila na županijskoj cesti između Andrijaševaca i Cerne, sada su za Dnevnik Nove TV otkrili i tko je bio vozač.

''Službenim vozilom Vukovarsko-srijemske županije, u noći sa 16. na 17. travnja, u trenutku prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Cerna automobilom je upravljao rođak župana Damira DekanićaKrešimir Bičanić'', odgovorili su za Dnevnik Nove TV iz Vukovarsko-srijemske županije.

Bičanić nije zaposlenik Županije, koja ima zaposlena tri službena vozača, potvrdili su iz Županije objasnivši i da Dekanić prema važećem Pravilniku o korištenju automobila Županije iz 2018. i pratećim Odlukama ''službeni automobil može i osobno koristiti 24 sata dnevno''. 

Procjena štete na službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije je u tijeku, dodali su.

U priopćenju koje je Dekanić u utorak poslao medijima i objavio na društvenim mrežama kazao je, između ostalog, da je u nesreći sudjelovao u službenom automobilu kao suvozač te da je imao 1,44 promila alkohola u krvi.

Istaknuo je da ''kod vozača K. B. nije utvrđena pristunost alkohola u krvi. ...'' ''Automobilom je na moju zamolbu upravljao K. B.'', napisao je Dekanić navodeći tada samo inicijale vozača.



Inače, HDZ-ov župan, tada načelnik Općine Andrijaševci i voditelj Uprave lokalnih Hrvatskih šuma, sudjelovao je i 2019. u prometnoj nesreći kada je pijan vozio službeni automobil i zabio se u drugo vozilo u kojem su se nalazile časne sestre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opisao što se dogodilo Oglasio se HDZ-ov župan koji je u subotu doživio prometnu: "Došlo je do gubitka kontrole..."
Pročitajte i ovo Damir Dekanić (Foto: HDZ) BIO JE SUVOZAČ HDZ-ov župan koji se 2019. pijan zabio u auto s časnim sestrama sad je opet doživio prometnu: "Još uvijek je pod stresom"

Utvrđeno je tada da je imao 1,06 promila u krvi. Jedna časna sestra bila je ozlijeđena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene