Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državne robne zalihe

Đakovština: Istražitelji 'češljaju' stanje u 13 silosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji Državnih robnih zaliha ovaj vikend 'češljaju' stanje u 13 silosa u kojima se čuva državna roba.

Na to ih je potaknula nedavna pljačka robnih zaliha iz đakovačkog silosa, iz kojeg je nestala i roba koju su pohranili poljoprivrednici. Više od 1.600 seljaka potražuje više od 18 milijuna kuna. Ima li država dostatno žitarica kojima bi namirila opljačkane seljake znat će se idućeg tjedna, kada inspektori zbroje i zadnji kilogram zrna u državnom vlasništvu.

Pročitajte i ovo Poljoprivreda: Ilustracija - 6 PROBLEMI POLJOPRIVREDNIKA Britanski scenarij? Cijena kruha divlja, a sada nam prijeti i nestašica voća i povrća Sanacija jame Sovjak - 1 sami problemi Crna jama koja godinama muči stanovnike male općine kod Rijeke: "U našoj Hrvatskoj sve krene, sve se započne i onda sve stane..."

Nadoknadu štete seljaci traže od države. Od najavljenih prosvjeda zasad su odustali, a izjava premijerke Jadranke Kosor, da će seljake obeštetiti robom iz državnih zaliha, razveselila ih je. Vlado Sičaja, koji pune 32 godine pohranjuje robu u đakovački silos, kaže kako bi zbog stoke njima više odgovaralo da im se vrati roba. 'Nama je bitno da nam se to nadoknadi bilo kako. Čak mislim da je u ovoj situaciji bolje da nam se vrati roba', kaže Sičaja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene