Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klica zaobilazio spuštenu rampu

U naletu vlaka poginuo otac Vinka Žuljevića Klice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suvozač u automobilu na koji je danas oko podneva naletio brzi vlak na pružnom prijelazu u Sesvetskoj Selnici preminuo je u Kliničkoj bolnici Dubrava, izvijestila je večeras zagrebačka policija.

Neslužbeno se doznaje da je preminuo sedamdesetšestogodišnji Jozo Žuljević, otac Vinka Žuljevića Klice. Mediji prenose da je vozač bio sam Klica, koji je također u nesreći ozlijeđen, ali je izvan životne opasnosti. Kako je danas izvijestio HŽ, vozač je nastavio vožnju unatoč signalizaciji i spuštenim polubranicima te je podletio pod brzi vlak koji se iz Budimpešte kretao prema Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće'

Iako je policija prvobitno priopćila da su dvojica ozlijeđenih putnika u automobilu izvan životne opasnosti, sedamdesetšestogodišnji suvozač popodne je podlegao zadobivenim ozljedama. Vinko Žuljević Klica (49) u sudskom je procesu oslobođen optužbe da je iz bezobobzirne osvete u svibnju 2002. ubio Veselina Marinova, suradnika hrvatskih obavještajnih službi.

Vozač osobnog automobila nastavio je vožnju unatoč signalizaciji i spuštenim polubranicima te je podletio pod brzi vlak koji se iz Budimpešte kretao prema Zagrebu, priopćio je HŽ. Od siline udarca automobil je uništio kućicu sigurnosnog uređaja i polubranike, a oštećena je i lokomotiva. Sve nadležne službe izašle su na teren radi očevida i saniranja šteta na mjestu nesreće, izvijestio je HŽ. Zbog nesreće i očevida sjeverni kolosijek pruge Dugo Selo - Zagreb bio je zatvoren za promet do 13,12 sati pa se promet odvijao samo južnim kolosijekom, zbog čega je bilo znatnih kašnjenja.

Vlak koji je naletio na automobil kasnio je 124 minute, a putnici su prevezeni drugim vlakovima iz kolodvora Sesvete. Osim toga, između 12 i 14 sati kasnilo je pet putničkih brzih vlakova između 7 i 60 minuta, a deset putničkih prigradskih vlakova kasnilo je između 20 i 75 minuta, priopćeno je iz HŽ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene