Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije ozlijeđen

VIDEO Dubrovnik: Jahta udarila u hrid, ljudi spašeni brzom reakcijom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jahta "New Kama" britanske zastave, koja je sinoć udarila u hrid kod Dubrovnika nedaleko od hotela Palace i u koju je prodirala voda, vrlo brzo je spašena od i odtegljena u marinu.

Da nije bilo brze intervencije Lučke kapetanije i vatrogasaca, koji su sipumpali vodu, da su oni do 18-metarske jahte u koju je prodirala voda došli malo kasnije, jahta bi, po stručniom mišljenju spašavatelja, potonula, kaže Mato Franković, direktor ACI marine Dubrovnik, gdje je jahta otegljena nakon što je iz nje ispumpana voda.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

"Jahta je propelama i osovinama naletjela na podvodnu hrid. Spasitelji su uvjereni da bi potonula da je pomoć stigla samo nekoliko minuta kasnije jer posada ne bi mogla sama ispumpati vodu", ističe Mato Franković.

Novi Vinodolski: zapalila se jedrilica, šteta oko 350 tisuća kuna!

Pripadnici Lučke kapetanije Dubrovnik brodom Danče oko 22 sata počeli su tegliti jahtu u Marinu Komolac gdje oko tri sata u Marini u Komolcu jahta teška 50 tona podignuta na dizalicu.

Riječ je o brodu New Kama pod britanskom zastavom kojii je izgrađen 1984., dug je 18 metara, matična luka mu je London. Na jahti su se nalazilo petoro talijanskih državljana i četvoro djece. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene