Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladnokrvno ubio roditelje

DORH uložio žalbu na odluku Vrhovnog suda i smanjenje kazne zatvora Tinu Šunjergi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tin Šunjerga prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Zadru proglašen je krivim za ubojstva majke i oca.

Za svako kazneno djelo teškog ubojstva Šunjergi je dosuđena kazna zatvora u trajanju od 24 godine te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom Danke Ilić u selu Zlot umrla u mjestu Zlot Majka osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke iznenadno preminula Policija traga za Mohamedom Amrom zvanim Muha Sačekuša na autocesti VIDEO Velika policijska potjera nakon ubojstva zatvorskih čuvara: Otkriveno tko je Muha za kojim traga cijela Francuska

Presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske preinačena je prvostupanjska presuda u odluci o kazni na način da se Šunjergi prihvaćaju po prvostupanjskom sudu kao utvrđene kazne dugotrajnog zatvora od po dvadeset i četiri godine za svako od dva kaznena djela te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 35 godina.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku uložilo je žalbu protiv ovakve presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske zbog odluke o visini kazne predlažući izricanje kazne zatvora u duljem trajanju.

"Ubrojiv i s namjerom"

Podsjetimo, Vrhovni sud u travnju ove godine djelomično je prihvatio žalbu Tina Šunjerge (21), koji je ubio vlastite roditelje 2017. godine u Čistoj Velikoj, te ga osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina.

21-godišnji Tin Šunjerga, koji je pištoljem brutalno ubio majku i oca, nepravomoćno je prije toga osuđen na 40 godina zatvora.

Kaznu mu je izrekla predsjednica sudskog vijeća Županijskog suda u Zadru, sutkinja Sandra Radanović. Za svako ubojstvo roditelja Šunjerga je dobio po 25 godina, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina za oba ubojstva.

U obrazloženju presude sudskog vijeća sutkinja Sandra Radanović rekla je kako je Šunjerga postupao s izravnom namjerom te da je bio ubrojiv. Radanović je rekla i kako je "tijekom postupka nedvojbeno dokazano da je prvooptuženi Tin Šunjerga ubio oca i majku".

Šunjerga je majci pucao u glavu, a ocu u leđa i glavu. Svemu je svjedočio njegov prijatelj Ivan Šarić koji to nije prijavio.

Aktualno Prometna nesreća u Zagrebu: U sudaru automobila i motocikla jedna osoba ozlijeđena Prometna nesreća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prometna nesreća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Prometna nesreća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Crna kronika Prometna nesreća u Zagrebu: U sudaru automobila i motocikla jedna osoba ozlijeđena 1/2 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene