Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac uhićen

Dječak ozlijeđen bombom pištoljem je ubio majku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak (12) aktivirao je ručnu bombu i zadobio ozljede opasne po život.

Na prvom katu napuštene kuće u Blatnoj ulici u Osijeku, jučer oko 15.50 sati, dječak iz Bilja aktivirao je ručnu bombu M-75 i dobio ozljede po obje noge,  desnoj ruci i trupu. Dječak koji je u životnoj opasnosti hospitaliziran je u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku. Policija je tijekom pretrage kuće koja je u vlasništvu dječakova oca pronašla veliku količinu oružja.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Šokantna je činjenica da jučerašnja tragedija nije prva u ovoj obitelji. 7. siječnja 2002. godine dječak koji je jučer stradao, iskoristio je nepažnju oca i krenuo po njegov odloženi pištolj. 'Prilikom uzimanja oružja, došlo je od ispaljenja jednog hica koji je pogodio i usmrtio 38-godišnju majku tada 4-godišnjeg dječaka', za Dnevnik.hr je rekla Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Policija je jučer na temelu sudskog naloga u napuštenoj kući pronašla i oduzela 10,3 metara sporogorećeg štapina, 2 X 200 grama TNT eksploziva, 5 kilograma PEP 500 eksploziva, 7 ručnih bombi, 19 detonatorski kapisli, 2 mine, pištolj kalibra 7,65 milimetara, malokalibarski revolver, 771 kom raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku, spremnik za PAP, pištoljski spremnik i jedan vojni nož. 47-godišnji otac dječaka uhićen je i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Kako je riječ o policijskom službeniku, bit će udaljen s dužnosti te protiv njega slijedi disciplinski postupak, kazala je glasnogovornica Roterbauer. Potvrđujući da je riječ o dječaku koji je nesretnim slučajem prije osam godina ubio majku glasnogovornica je je rekla da je otac, koji je tada radio u postaji Granične policije u Belom Manastiru, nadohvat ruke ostavio pištolj s mecima.

Nakon toga je bio udaljen s dužnosti i protiv njega se vodio disciplinski postupak. Zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti protiv njega je i tada bila podnesena kaznena prijava belomanastirskom općinskom sudu. Danas na tom sudu nije bilo moguće dobiti informaciju kako se postupilo s tom kaznenom prijavom.

Zbog teške situacije u kojoj se našao tada četverogodišnji dječak nadležne institucije provodile su psihološki postupak kako bi pomogli dječaku. Da dječaci vole oružje, nije novost. Želja je to za dokazivanjem, tvrdi stručnjak. 'To je u prvom planu želja za dokazivanjem, potvrdom muškosti. Želja da se bude bolji, sigurniji u grupi. Želja da se dominira', rekao je psihijatar Nikola Mandić.

'Građanin koji nazove 92 i dogovori dragovoljnu predaju oružja neće biti ni kazneno ni prekršajno prijavljen' dodala je glasnogovornica Roterbauer, jer ovaj tavan je samo jedan od mnogih koji skrivaju oružje.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene