Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Carinik primio mito - smrznutu piletinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječka policija je u suradnji s USKOK-om provela kriminalističku odbradu te će podnijeti kaznene prijave protiv djelatnika špediterske tvrtke (1988.) i carinika (1943.), radi sumnje da je prvi dao, a drugi primio mito - kutiju smrznute piletine, doznaje se danas od glasnogovornice PU primorsko-goranske Mirjane Kulaš.

Sumnja se da je špediter 11. ožujka ove godine iz kontejnera na carinskom terminalu Brajdici u Rijeci uzeo pet kartonskih kutija sa smrznutom piletinom i jednu dao cariniku. Carinik je, pak, špeditera pustio iz carinske zone bez pregleda.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente Slika nije dostupna Željeli prijaviti automobil i gliser Povratnici iz SAD-a optužuju: Carinik nas je tražio mito!

Osim za kazneno djelo davanja mita, špediter se sumnjiči i za kazneno djelo skidanja i povrjede službenog pečata i oznaka te za pronevjeru.

Carinik se, osim za primanje mita, sumnjiči i za nesavjestan rad u službi i prikrivanje nezakonitosti.

Nezakonitosti su utvrđene u redovnoj policijskoj kontroli, a kaznene prijave protiv obojice bit će podnesene redovnim putem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene