Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željeli prijaviti automobil i gliser

Povratnici iz SAD-a optužuju: Carinik nas je tražio mito!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati iz Amerike, bračni par Rudić sa Suska optužuju carinika na Lošinju da ih je tražio mito za privremeni uvoz automobila i glisera. Sve su iznijeli u medijima, a nakon toga reagirala je i Carinska uprava. Istraga je još u tijeku.

Marija i Petar Rudić, Hrvati iz SAD-a, optužuju carinika iz Lošinja da je od njih tražio mito. 'I onda je on rekao: Bi li ti meni mogla kupiti jedan kompjuter jer se ja zabavljam s nekim vanjskim stvarima i jedan foto aparat', tvrdi Marija Rudić. Supružnici tvrde kako su željeli legalno prijaviti vozilo i gliser američkih oznaka u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente Ruski vojnici u rovovima Brutalno VIDEO Ne udovolje li Putinovim bolesnim idejama, ruske vojnike čeka jeziva kazna

'Lopovi, htjeli su mi uzeti moj automobil za koji sam radio tolike godine i taj brod. Ja se ne dam, neću se nikad dati, ali uvijek poštujem svoju Hrvatsku', kazao je Petar Rudić. Slučaj nisu prijavili carini već - medijima. 'Neću dati lopovima da me kradu, neću da me graničari kradu', kaže povratnik.

Ogorčeni supružnici su angažirali i odvjetnika. 'Očekujem da će interna kontrola Carinske uprave na nivou države pokrenuti kontrolu, tj. internu istragu', kazao je Ljubo Kostič, odvjetnik bračnog para Rudić.

Iz Carinske uprave kažu da su za slučaj doznali iz medija te da je unutarnja carinska kontrola na terenu. O rezultatima istrage - izvijestit će javnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene