Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna noć u Zagrebu

U eksploziji u Laništu ozlijeđena žena (39), evakuirani stanari: "Čekat ćemo statičare da to provjere"

Aktualno Galerija U eksploziji na Laništu oštećen stan - 4 U eksploziji na Laništu oštećen stan - 4 Foto: Dino Goleš/DNEVNIK.hr U eksploziji na Laništu oštećen stan - 2 U eksploziji na Laništu oštećen stan - 2 Foto: Dino Goleš/DNEVNIK.hr U eksploziji na Laništu oštećen stan - 3 U eksploziji na Laništu oštećen stan - 3 Foto: Dino Goleš/DNEVNIK.hr +0 U eksploziji na Laništu oštećen stan - 1 Galerija 1/4 >>
Sinoć oko 2 sata došlo je do detonacije, nakon čega je evakuirano 50-tak stanara. Policija je ogradila zgradu i još uvijek traje očevid, a sumnja se da je eksplozija podmetnuta. Stanari su u šoku, a kriminalistička policija traga za počiniteljem kojeg sumnjiči za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

"Na sreću, nema teže ozlijeđenih osoba, međutim jedna hrvatska državljanka u dobi od 39 godina lakše je ozlijeđena i poveća je materijalna šteta", kazala je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Slika nije dostupna Snažna detonacija u Zagrebu Eksplozija u stanu na Laništu šokirala stanare, policija istražuje krimi obračun i poručuje: "80 posto smo uspješni u pronalasku počinitelja!"

Županijski centar 112 Zagreb primio je noćas, 31. svibnja, u 2:22 dojavu o eksploziji na trećem katu stambene zgrade nakon koje je došlo do manjega požara, priopćio je taj centar.

Navedeno je da su u eksploziji i požaru teško oštećeni jedan stan i lift, a manja su oštećenja i na nekoliko ulaznih vrata susjednih stanova.

"Naravno da nas brine, ali čekat ćemo. Tu su i predstavnici stanara koji će pozvati statičare da to provjere, u zgradu danas mislim da nećemo ulaziti", rekla je stanarka Anđa.

Jedna žena lakše je ozlijeđena te je prevezena u KBC Rebro radi daljnje obrade.

"Izbilo je prozore s jedne strane, druga strana je izbijena, to je neka gadna eksplozija", rekao je stanar Darko.

Dodaje se kako su na mjesto događaja izašli policajci, 11 vatrogasaca iz JVP-a Novi Zagreb i tri vozila, hitna, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

"Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje, dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja", navodi se u objavi Centra.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene