Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psi tragači u akciji

Dvije lažne dojave o bombi uznemirile zagrebačke sudove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo je dojavljeno da je bomba u zagrebačkoj Palači pravde, da bi nakon više od sat vremena istu dojavu primili u zgradi Kaznenog suda u Ilici.

Policija je oko 11.20 dobila dojavu da je u zgradi Općinskog suda u Zagrebu podmetnuta bomba. Isto se dogodilo u 12.36 na Kaznenom sudu u Ilici.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Pregled policije nakon dojave Četiri su dojave lažne Dojava o bombama na više mjesta u Zagrebu! Objavljeni su detalji prijetećeg maila

Kako doznajemo od zagrebačke policije dojava o bombi u Palači pravde je lažna, protueksplozijski pregled je završen i 'uspostavlja se normalan rad suda'.  Na Kaznenom sudu u Ilici protueksplozijskim pregledom je također ustanovljeno kako je riječ o lažnoj dojavi, doznajemo u zagrebačkoj policiji.

Zaposlenici Općinskog suda u Zagrebu glasno su pred zgradom suda, čekajući ishod pretrage, negodovali o uvjetima pod kojim rade. Kažu da im lažne dojave o bombama redovito ometaju rad, a također im nije jasno kako sud kao institucija nema videonadzorne kamere.

Zagrebački Općinski građanski sud nerijetko je na meti anonimnih dojavljivača i do sada se uvijek ispostavilo da je riječ o lažnim dojavama. Nagađa se da iza njih stoje stranke koje na taj način žele odgoditi ročišta, no do sada je otkriven mali broj počinitelja. (J.G/Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene