447382
447382
447382
447382
447382

Policija slučaj karakterizira kao 'svjetsko čudo': Lopovi, javite se, gdje ste potrošili 4 milijuna kuna

Prošla je već godina dana od provale u poslovnicu Splitske banke u Bolu na Braču, gdje je ukradeno oko četiri milijuna kuna, a taj slučaj splitska policija još nije riješila.

 
 
 
 
Pljačka banke na Braču (Foto: PIXELL, Kolaž)
Pljačka banke na Braču (Foto: PIXELL, Kolaž)

'Od svih svjetskih čuda, ovo će biti još jedno. Da toliki novac nestane usred mjesta koje je puno turista i gdje kafići gotovo uvijek rade, i da nitko ništa nije čuo ni vidio', govorio dva tjedna nakon pljačke jedan umirovljeni policijski inspektor, ali ni on, kao ni porezni obveznici nisu očekivali ovakvo jednogodišnje čekanje bez ikakvih odgovora i rezultata, piše Slobodna Dalmacija.

'Obavještavamo vas da ova Policijska uprava i dalje provodi kriminalističko istraživanje u odnosu na navedeni događaj. Kriminalističkim istraživanjem je do sada obuhvaćen veći broj osoba. Obzirom na tajnost izvida propisanu Zakonom o kaznenom postupku, nismo u mogućnosti navesti više detalja', odgovorili su na upit iz PU splitsko-dalmatinske. 

Dodajmo tome da splitska policija nikada nije razriješila ni razbojstvo u mjenjačnici MDD-a iz kolovoza 2012. na hvarskoj Pjaci, gdje je odneseno oko 2 milijuna kuna i 40.000 eura, nije riješen ni prepad na zaštitare na Mažuranićevu šetalištu u Splitu istog mjeseca i iste godine kada su prebacivali novac kompanije 'Jadrolinija' u vozilo Fine...

Policija je u obradi bolske priče ostala i zastala samo na jednom zaštitaru koji je radio u banci i koji je doveden u PU na obavijesni razgovor, a nakon ispitivanja i poligrafskog testiranja pušten je na slobodu kao slobodan građanin. Na razgovore su pozivani i zaposlenici banke i svi koji su imali doticaj s novcem, ali bez rezultata.

U banku su lopovi ušli noću, nekoliko sati prije početka jutarnje smjene, kada se novac iz bolske poslovnice trebao prevoziti za Split. Novac je bio pripremljen za transport i nije se nalazio u trezorima banke koje treba otključavati i rumbavati, nego je bio uredno posložen za transport.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se