Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačka na Braču

Policija slučaj karakterizira kao 'svjetsko čudo': Lopovi, javite se, gdje ste potrošili 4 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošla je već godina dana od provale u poslovnicu Splitske banke u Bolu na Braču, gdje je ukradeno oko četiri milijuna kuna, a taj slučaj splitska policija još nije riješila.

'Od svih svjetskih čuda, ovo će biti još jedno. Da toliki novac nestane usred mjesta koje je puno turista i gdje kafići gotovo uvijek rade, i da nitko ništa nije čuo ni vidio', govorio dva tjedna nakon pljačke jedan umirovljeni policijski inspektor, ali ni on, kao ni porezni obveznici nisu očekivali ovakvo jednogodišnje čekanje bez ikakvih odgovora i rezultata, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Opljačkana banka u Istri: Razbojnici zaprijetili pištoljem i odnijeli novac, policija traga za počiniteljima Slika nije dostupna Alarm se nije uključio POLICIJA BLOKIRALA BRAČ ZBOG VELIKE PLJAČKE BANKE

'Obavještavamo vas da ova Policijska uprava i dalje provodi kriminalističko istraživanje u odnosu na navedeni događaj. Kriminalističkim istraživanjem je do sada obuhvaćen veći broj osoba. Obzirom na tajnost izvida propisanu Zakonom o kaznenom postupku, nismo u mogućnosti navesti više detalja', odgovorili su na upit iz PU splitsko-dalmatinske. 

Dodajmo tome da splitska policija nikada nije razriješila ni razbojstvo u mjenjačnici MDD-a iz kolovoza 2012. na hvarskoj Pjaci, gdje je odneseno oko 2 milijuna kuna i 40.000 eura, nije riješen ni prepad na zaštitare na Mažuranićevu šetalištu u Splitu istog mjeseca i iste godine kada su prebacivali novac kompanije 'Jadrolinija' u vozilo Fine...

Policija je u obradi bolske priče ostala i zastala samo na jednom zaštitaru koji je radio u banci i koji je doveden u PU na obavijesni razgovor, a nakon ispitivanja i poligrafskog testiranja pušten je na slobodu kao slobodan građanin. Na razgovore su pozivani i zaposlenici banke i svi koji su imali doticaj s novcem, ali bez rezultata.

U banku su lopovi ušli noću, nekoliko sati prije početka jutarnje smjene, kada se novac iz bolske poslovnice trebao prevoziti za Split. Novac je bio pripremljen za transport i nije se nalazio u trezorima banke koje treba otključavati i rumbavati, nego je bio uredno posložen za transport.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene