Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od godinu i pol do 14 godina zatvora

Banda Tvrtka Tomičića dobila rigorozne kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banda Tvrtka Tomičića je dobila rigorozne sudske kazne, i svi zajedno su dobili ukupno 56 i pol godina.

Kazne im se kreću u rasponu od 14 godina zatvora, koliko je dobio Bojan Križić, do godinu i pol zatvora. U ovim trenucima sutkinja čita obrazloženje presude. Filip Mituš Tomičić je dobio 11 godina, Veljko Kozar 10 godina, Zlatko Tepeš 14 godina,  Mario Popović šest godina zatvora a Miran Popović 1, 5 godina zatvora. Stjepan Hmetek i Branimir Bagarić su oslobođeni optužbe.

Pročitajte i ovo Ilustracija ukrali više stotina eura Dolijali maloljetni napadači iz centra Zagreba: Lovili druge maloljetnike i krali im novac Zapljena u Španjolskoj Pljačkali luksuzne kuće Uhvaćena banda bivših vojnika iz istočne Europe: "Koristili su svoje vještine, djelovali su brzo i efikasno"

Banda je u tri godine na području Zagreba, Samobora, Splita i Šibenika izvršila više prepada na banke i druge objekte iz kojih su ukrali barem pet milijuna kuna, a uhićeni su u listopadu 2008. Uz prijetnju pištoljima pljačkali su banke, kladionice, benzinske crpke i zlatarnice.U pohode su išli ukradenim autima koje bi poslije palili, a opljačkanim milijunima kupovali su kokain, ulagali u nekretnine i dionice. Prvooptuženi Bojan Križić, bivši zaštitar Sokol Marića, ranije je priznao da mu je zaštitarski posao koristio samo za prikupljanje informacija.

Bandu je predvodio Tvrtko Tomičić Tvrdi, poznat sa suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji, koji je ubijen u srpnju 2008. u jednom lokalu u Gajnicama. Rrafalima iz kalašnjikova izrešetao ga je konobar u narodnjačkom klubu Diogeneš u zagrebačkim Gajnicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene