Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ukrali više stotina eura

Dolijali maloljetni napadači iz centra Zagreba: Lovili druge maloljetnike i krali im novac

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Maloljetni osumnjičenici u siječnju su u centru Zagreba od drugih maloljetnika krali novac.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela razbojništva, od kojih je jedno ostalo u pokušaju, koji su u siječnju harali Zagrebom, krali novac drugim maloljetnicima i potom bježali.

Sve je počelo sredinom mjeseca, 13. siječnja. U večernjim su satima u Radićevoj ulici u društvu triju zasad nepoznatih maskiranih mlađih muških osoba prišli trojici maloljetnika. Verbalno su im prijetili i tražili novac, nakon čega im je jedan maloljetnik iz straha dao 50 eura, a drugom maloljetniku u džepu su našli 200 eura. Osumnjičeni su novac uzeli i pobjegli.

Nekoliko dana kasnije, 21. siječnja, oko 16:30 na glavnom zagrebačkom trgu u društvu triju zasad nepoznatih mlađih muških osoba prišli su dvojici maloljetnika i od njih ponovno tražili novac. Obojica su im dala ukupno 23 eura iz straha.

Pročitajte i ovo Molitva krunice na Trgu bana Josipa Jelačića Prva subota u mjesecu Molitelji i u ožujku izišli na ulice: U Zagrebu ih dočekali prosvjednici s bubnjevima, neki legli pred policiju

Idućeg dana, 22. siječnja u večernjim su satima u centru u zagrebačkoj Ilici dvojica maloljetnika prišla drugom maloljetniku u dijelu prolaza koji vodi u Petrićevu ulicu i tamo su od njega tražili novac. Nakon što su ga pretražili i pronašli 15 eura, pobjegli su.

Zagrebačka policija izvijestila je o posljednjem slučaju 26. siječnja.

"Oko 17:50 u Jurišićevoj ulici, prema unaprijed stvorenoj namjeri da oduzmu tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoje, dvojica maloljetnika i dvije zasad još nepoznate mlađe muške osobe, prišle su s leđa maloljetniku te počinile nad njim razbojništvo tako da su mu iz novčanika otuđili 100 eura, nakon čega se dali u bijeg", opisali su.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Procurio dokument Otkriveni Putinovi uvjeti za mir s Ukrajinom: "Želi je pretvoriti u kastriranu državu"

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 390 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih maloljetnika na nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podneseno je Posebno izvješće redovnim putem te se nastavlja utvrđivanje okolnosti i drugih sličnih događaja u Centru grada i traga za ostalim počiniteljima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene