Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedno ročište

Afera Spice: Odgođena odluka o osnovanosti optužnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjednica optužnog vijeće koje razmatra osnovanost optužnice u aferi Spice je još jednom odgođena, a novo je ročište zakazano za 24. siječnja.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Ivan Turudić "HDZ-ov čovjek" Burna rekacija oporbe nakon Vladina prijedloga: "Ako on postane glavni državni odvjetnik, više ne možemo ništa očekivati"

Na novom ročištu obrana bi se ponovno trebala očitovati o stavovima USKOK-a, kazao je Mate Matić, jedan od odvjetnika osmorice optuženika koje se tereti da su koprivničku prehrambenu tvrtku Podravku oštetili za najmanje 400 milijuna kuna.

>> Afera Spice: Sud odlučio da je istraga bila zakonita

Nakon idućeg ročišta optužno vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića trebalo bi odlučiti o osnovanosti USKOK-ove optužnice koju treba potvrditi, odbaciti ili je vratiti na doradu. No, još uvijek nije poznato hoće li odluka biti objavljena 24. siječnja ili naknadno s obzirom da zakon za to ne predviđa nikakve rokove.

Odbijeni svi raniji prijedlozi

Na početku današnjeg ročišta optužno je vijeće odbilo sve ranije prijedloge obrane da se iz spisa s više od 40 tisuća stranica kao nezakonito izbaci knjigovodstveno-financijsko vještačenje na kojemu je temeljena optužnica. Odvjetnici su, osim toga, isticali da je USKOK povrijedio prava optuženika te da prije uključenja bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u ovaj slučaj nije ni trebao biti nadležan za istraživanje navodnih nezakonitosti u Podravci.

Niti jedan naš zahtjev nije prihvaćen pa tako ni novi dokaz za kojega smatramo da pokazuje kako su optuženici zapravo spriječili da u Podravki dođe do tzv. neprijateljskog preuzimanja', kazao je Matić. Nije želio detaljnije govoriti o tom dokazu, ističući da je postupak tajan, ali je izrazio uvjerenje da je riječ o dokumentu koji 'ruši cijelu optužnicu'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene