Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush stigao uz neviđene mjere sigurnosti, kolaps prometa izostao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su mnogi građani Zagreba za Bushevog dolaska očekivali gužve na cestama, njih nije bilo. Dio Savske ulice kojom prolazi predsjednička kolona je zatvoren, a promet se odvija poprečnim ulicama i sve prolazi bez većih zastoja.

Savjete da se ne koriste osobnim automobilima ako ne moraju, Zagrepčani su izgleda ozbiljno shvatili, jer glavne prometnice, na radost vozača, danas su bile gotovo prazne.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velike gužve Kilometarska kolona pred Zagrebom, HAK izdao upozorenje: Više nesreća na autocestama Ilustracija kontrola prometa Gužva na autocesti A1: Policija provodila akciju

Prilikom prolaska predsjedničke kolone iz hotela Westin na Pantovčak, oko hotela su se okupili znatiželjni građani koji su željeli vidjeti predsjednika Busha. Kolona je prošla Savskom do Ureda predsjednika Mesića.

Prije blindirane limuzine u kojoj su se nalazili predsjednik Bush i njegova supruga Laura, prošlo je osam motociklista i četiri službena vozila MUP-a.

Uokolo hotela za Bushevu su se sigurnost pobrinuli pripadnici tajnih službi, dok su na hotelu bili smješteni snajperisti, a na ulici vojni kamioni i duge cijevi.

U gradu je bilo uobičajenih gužvi, ali Zagrepčani su bili disciplinirani. Na nekoliko je mjesta zabilježena nervoza vozača, no sve je prošlo u redu. 

Dolazak Georgea Busha poremetio je uobičajeni život metropole, ali barem je nakratko razveselio vozače praznim cestama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene