Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stiže novi trkač - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lamborghini je službeno predstavio novi Huracan LP 620-2 Super Trofeo koji se u javnosti pojavio na Quail Motorsports okupljanju.

Lamborghini je na ovogodišnjem izdanju 'The Quail, A Motorsport Gathering' predstavio Huracan LP 620-2 Super Trofeo. Redizajnirani Huracan Super Trofeo razvijen je u suradnji s tvrtkom Dallara Engineering a u projekt je izravno bio uključen i osnivač tvrtke Gian Paolo Dallara.

Povijest Dallare usko je povezana s Lamborghinijem a seže do 1963. godine kad je Dallara radio kao Lamborghinijev inženjer te je kasnije vodio projekt razvoja legendarne Miure.

Automobil je dobio novi paket aerodinamičkih dodataka s još boljim svojstvima koji uključuje podesive prednje usisnike zraka, prednji i stražnji difuzor te stražnje krilo koje se može podesiti u čak 10 položaja. Pirelli je bio zadužen da osmisli poseban set guma dizajniran baš za Huracan Super Trofeo.

Huracan Super Trofeo preuzeo je atmosferski V10 motor iz cestovnog modela a u Super Trofeo verziji spomenuta jedinica dostavlja 620 KS koje se šalju na stražnje kotače.

Zahvaljujući brojnim mjerama za smanjenje mase, Lamborghini je omršavio nekih 150 kg tako da Huracan Super Trofeo na vazi pokazuje 1.270 kg uz omjer mase i snage od 2 kg po KS.

Talijanska policija opet dobila novi Lamborghini

Huracan Super Trofeo postaviti će nove standarde u svijetu utrka. ''Huracan Super Trofeo je potpuno novi automobil koji je projektiran od nule s jasnim fokusom na automobilistički sport,'' rekao je Maurizio Reggiani, član odbora i direktor istraživanja i razvoja u Automobili Lamborghini. ''Vjerujemo da će automobil biti jednako zabavan za gledati za posjetitelje koliko će biti zahvalan za vožnju našim profesionalnim vozačima,'' dodaje Reggiani.

Huracan Super Trofeo će pokazati što može u Blancpain Super Trofeo seriji sljedeće sezone ali se neće natjecati u istoj klasi kao i njegov prethodnik, Gallardo LP 570-4 Super Trofeo.

Za kraj, zahvaljujući youtube korisniku Carspotter Jeroen pogledajte kako novi Huracan izgleda na cesti!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene