Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanska policija opet dobila novi Lamborghini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjećate se Lamborghini Gallardo LP 560-4 Polizia modela koji je talijanski brend sportskih automobila darovao talijanskoj policiji? Sada su dobili novi model Huracan, nasljednik legendarnog Gallarda!

Prebrzi vozači odsad bi trebali biti posebno oprezni jer je talijanska državna policija dobila pojačanje u obliku Lamborghini Huracan LP 610-4 modela. Huracan Polizia zamijeniti će dosadašnji policijski Gallardo model te će tako i on nositi tradicionalne plavo-bijele boje kao i četiri sirene te LED traku svjetala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Prijašnji Lamborghini Gallardo uništen je nakon što se policijski službenik koji je upravljao superautomobilom zabio u dva parkirana vozila. Nesreća se dogodina nakon izložbe u Cremoni u Italiji, gdje je policijski automobil i bio izložen.

Obzirom da je Gallardo nedavno zamijenio novi model, Huracan LP 610-4, u Lamborghiniju su pomislili da bi i talijanska državna policija trebala dobiti novi model te su izradili posebnu policijsku verziju svog najnovijeg sportaša u obitelji.

Dok su visoko-performansni policijski automobili inače tek modna izjava, Huracan LP 610-4 Polizia opremljen je s tzv. 'Proof Video Data System' koji pomoću kamere i kompjutera snima sumnjive aktivnosti. Huracan je također opremljen i futrolama za oružje, policijskim radiom te defibrilator i sustavom hlađenja koji se može koristiti i za prijevoz organa za transplantaciju.

Posebno izrađeno vozilo predao je osobno Stephan Winkelmann, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Automobili Lamborghini, ravno u ruke šefu talijanske državne policije, prefektu Alessandru Pansi, tijekom posebne ceremonije održane u Rimu u Muzeju povijesnih vozila talijanske državne policije, ''Museo delle Auto Storiche della Polizia di Stato.''

VIDEO Pogledajte 'presretača zvijer' policije u Dubaiju

Upoznajte novi Huracan – zamjenu za najmanji Lamborghini Gallardo

Sretnici iz talijanske policije koji će moći zvati Huracan svojim novim uredom nesumnjivo će cijeniti njegovu veću snagu koju dostavlja 5.2-litreni atmosferski V10 motor. U Huracanu LP 610-4, V10 motor dostavlja 610 KS što je 50 KS više u odnosu na Gallardo. Ubrzanje od 0-100km/h od 3.2 sekunde i maksimalna brzina od 325 km/h trebali bi obeshrabriti bilo kakve pokušaje bježanja od policije.

Lamborghini Huracan LP 610-4 Polizia biti će ponos i dika talijanskih policajaca koji će početi patrolirati talijanskim prometnicama u novom dodatku svojoj ergeli krajem godine s ciljem prevencije nesreća i zločina.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene